4H, det var bra grejer!

Skrivet 2012-12-28 @ 19:43:33
Jag ville inte till en galleria på jävligt länge skrev jag igår, jag var och köpte skor idag. Jag behövde nya skor, sånadär ordentliga tråkiga skor. Det är mycket roligare att köpa opraktiska och snygga skor, de är oftast billigare också! Men idag fick jag ta tag i mig själv och hosta upp 1299:- plus ett par jävla sulor för 275:-, nu hoppas jag att fötterna kommer ha det förbannat bra. Mötte upp mamma i centrum och hon passade på att köpa upp något som kändes som hava deras lager med skovårdsprodukter, men nu jävlar ska jag ta hand om skorna som aldrig förr. Jag har ju nästan mördat mina UGGs så det blir lite HLR på dem imorgon så kanske de klarar nästa vinter också.

Satte mig i köket för en stund sen och smorde in läderskorna i någon fet sörja och så fort jag körde ner handen i geggan och kände lukten så togs jag tillbaka ca 10 år i tiden till tiden då jag och mina polare jobbade på 4H-gården vi har här i Akalla, då satt vi och tvättade och putsade hästselar, sadlar och träns och nu tio år senare satt jag där och smorde ett par skor som jag skulle ha garvat arslet av mig åt på den tiden, riktiga kärringskor skulle jag tycka då! Vi tog hand om selar, träns och tömmar varje gång som vi hade varit ute och kört häst och vagn (i vårt stall så red man sällan hästarna, vi blev utbildade kuskar istället) och jag minns tillbaka att det var riktigt bra läderschampon och balsam vi hade. På globen horse show i globen och på husdjursmässan i sollentuna så brukade det alltid finnas ett företag där som demonstrerade sitt läderbalsam på folks läderskor, tror fan jag ska åka iväg till Hööks och köpa på mig lite sånt, det var ju sjutk bra grejer.
 
Fan jag lärde mig jättemycket under mina år på 4H, ska se till att mina barn också gör någonting sådant under sin uppväxt. Jag lärde mig ta hand om massa djur, allt från marsvin och höns till hästar och kossor, jag lärde mig mycket om samarbete och hur det är att arbeta, jag tog hand om en grupp barn på 7-12 år en gång i veckan, jag gick en aspirantkurs och tog en ledarutbildning, jag gick en kurs i djurvård och lärde mig allt från hur länge olika djur är dräktiga till hur man ger sprutor till hästar och får, jag lärde mig till och med att baka och ta hand om läder. Sjukt kul period av livet och gud vad mycket roliga och knäppa grejer vi gjorde under helgerna när vi var där hela tiden.

Visste ni t ex att en gris är dräktig i tre månader, tre veckor och tre dagar? Helt seriöst!

Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0