Oh no, it's fake

Skrivet 2012-08-02 @ 12:04:34
Sitter och slötittar på topmodel innan jag sparkar igång dagen. Programmets photoshoot handlar om falska märkeskläder, kopior. Det var tydligen det värsta felet tjejerna kunde göra, att köpa kopior. Det är respektlöst mot designern som lagt ner så mycket tid och arbete! Det kostar dessutom modeindustrin jättemånga miljoner om året och vissa blir av med sina jobb på grund av detta! Gud vad hemskt!

Men sen hoppas jag att alla som ser det där programmet inte reagerar lika förskräckt som tjejerna i tävlingen, oh no modeindustrin förlorar pengar! Det som är hemskt med alla dessa kopior är ju människorna som tillverkar dem. Jag såg en dokumentär om det här på tv för något år sen, säkert skrivit om det förut, men det stora problemet är ju att det är barn och fattiga människor som utnyttjas till det här arbetet och knappt får någon lön för det. Genom att köpa falska märkesgrejer så stöder man den verksamheten, den fula och omänskliga verkligheten. Det tycker iallafall jag är det riktigt hemska med kopior, inte att modeindustrin förlorar pengar.

Sen fattar jag i övrigt inte det där med kopior, varför köpa en väska med värsta märket på om den ändå är fejk? Varför inte bara köpa en annan väska utan nått fett märke? Lyx och budget är en mix jag tycker om, inte falsk lyx. När jag blev av med min plånbok i istanbul letade jag förgäves efter en ny plånbok men allt de hade var massa kopior. De sas vara i äkta läder och försökte pracka på mig plånbok efter plånbok bara för att det var ett märke "It makes it cool!" "Yes but it is fake" svarade jag och fick svaret "No, it is a original copy" haha herregud! Blev ingen plånka där nere, köpa en på accent här hemma istället.


Helt vanlig plånbok från Accent, 349:- (med 12 kontofack, halleluja)
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0