Svar på kommentar

Skrivet 2011-03-17 @ 22:54:44
Hej! Jag funderar på att välja apotekarprogrammet men jag är väldigt osäker då jag varken gillar kemi, labbar eller biologi och sådant som har med människokroppen att göra. Vad tycker du som går utbildningen? Borde jag välja något annat eller går det bra i alla fall? Bör man ha några speciella egenskaper för att börja på apotekarprogrammet så att säga?

Tack på förhand för svar! :D

Haha ja du helt ärligt så borde du nog fundera på en annan utbildning om du inte är intresserad av människokroppen! Apotekarprogrammet har ganska mycket kemi, någon labb under varje kurs och hela yrket går ut på att man förstår människokroppen och hur man kan påverka den med olika läkemedelssubstanser och varför man mår som man gör. Så mitt tips till dig är att du sätter dig ner och undrar vad du vill göra i framtiden, hur vill du att din arbetsdag ska se ut? Jag ville gå någonting naturvetenskapligt eftersom jag gick NV på gymnasiet och jag ville gå någon utbildning där man som färdigutbildad hjälper människor att må bättre. Jag vill göra skillnad i människors hälsa och känna att jag gör något bra för någon annan. Jag var på en föreläsning på stockholms universitet om droger det sista året på gymnasiet och det var så otroligt intressant att se exakt vad drogerna gör i hjärnan och varför det blir som det blir och det är ju exakt det vi håller på med på apotekarprogrammet! Så ta dig en funderare över inom vilket område du vill jobba och vad som fångar ditt intresse för det är ju helt onödigt att sitta och ha tråkigt i massa år för att man inte är intresserad när det finns så otroligt många utbildningar att välja på! :) Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Bb

Hej!

Vad jobbar man igentligen som apotekare?är det Sannt att de kommer bli överskott av apotekare så arbetslösheten kommer att öka? Den kommer tydligen vara större än för civilingenjörer och civilekonomer.

Går själv på det pogrammet. Det var igentligen inte mitt val.hade lovat att söka till något till våren och när jag intevisste vad jag skulle söka till sa mina föräldrar att jag skulle söka till det här programmet. Kom in som reserv.

Har hört från receptarier att det är folk som sitter i kassan och tar emot recept. Har även hört av receptarierna att apotekare har samma arbetsuppgifter. Är det Sannt?

Jag vet att du inte gått på programmet så länge men det skulle verkligen vara snällt om du skulle kunna svara.

2011-03-21 @ 21:07:01

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0