Svar på kommentar om jobb

Skrivet 2011-03-28 @ 21:19:17
Hej!
Vad jobbar man igentligen som apotekare?är det Sannt att de kommer bli överskott av apotekare så arbetslösheten kommer att öka? Den kommer tydligen vara större än för civilingenjörer och civilekonomer.
Går själv på det pogrammet. Det var igentligen inte mitt val.hade lovat att söka till något till våren och när jag intevisste vad jag skulle söka till sa mina föräldrar att jag skulle söka till det här programmet. Kom in som reserv.
Har hört från receptarier att det är folk som sitter i kassan och tar emot recept. Har även hört av receptarierna att apotekare har samma arbetsuppgifter. Är det Sannt?
Jag vet att du inte gått på programmet så länge men det skulle verkligen vara snällt om du skulle kunna svara.

Hej! Nej det stämmer inte alls! Med fler apotek behövs fler apotekare och allt som hör till, det är inte bara apotekare occh receptarier som behövs för att arbeta på själva apoteket utan det ligger ju massa jobb "bakom kulisserna" så att säga! Som apotekare och receptarie kan man välja att jobba på apotek med rådgivning, utdelning av recept och tillblandning av antibiotika men det är bara en av oändligt många jobb man kan få efter sin utbildning. Man kan jobba med klinisk farmaci, läkemedelsforskning, läkemedelsframställning, kliniska studier. Det finns väldigt mycket man kan jobba med! Det vi får höra är att det kommer finnas gott om jobb men jag vet att det är andra som säger motsatsen men man vet ju inte hur det ser ut i framtiden förrens man är där. Jag tror att det kommer finnas gott om jobb men det beror ju självklart vad man vill jobba med, jag skulle vilja jobba inom klinisk farmaci!

Som apotekare antar jag att du har lite fler valmöjligheter än vad du har som receptarie eftersom det är en bredare utbildning men alla receptarier jobbar inte på apotek och de som sitter i kassan är oftast inte utbildade receptarier eller apotekare. Är inte så insatt i receptarieprogrammet faktiskt!

Jag är ju ganska ny på utbildningen så jag vet inte hur framtiden ser ut för just mig men inom kort kommer vi starta upp en hemsida med all information om apotekar- och receptarieprogrammet där man kan läsa om utbildningen, ställa frågor till studenter och läsa om alla möjliga jobb man kan få som färdigutbildad, så håll utkik här på min blogg så meddelar jag när sidan öppnar upp!
Kommentarer
Postat av: Bb

Hej!

Jag är ingen receptarie.

Jag såg din blogg då jag sökte namnet på apotekarprogrammet på google för att se vad det är och hur svårt det är tyvärr var det efter jag börjat. Sedan dess har jag följt den varje dag och kommer förhoppningsvis göra det i framtiden också för att den är verkligen bra.

2011-03-31 @ 20:33:15

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0