Angående labbar

Skrivet 2011-03-01 @ 11:51:55
Nu har jag vart dålig och inte svarat på kommentarer men här kommer två från februari som jag tycker att jag kan svara på en en veva :)

"Hej! Jag undrar följande om apotekarprogrammet: labbar man mycket, hur mycket ungefär? Och skriver man mycket labrapporter också? Kommer det vara många labbar under hela studietiden eller är det t.ex. bara första året man labbar mycket?

Tack på förhand :)"


"Gud vad man saknar kemi och laborationer. Fast nu förtiden så är man själv försökskanin så man får vara extra försiktig. Får ni labba också eller läser ni bara om dem olika analysmetoderna?"


Hittills har vi läst tre kemikurser och vi har labbat på alla de tre, vad jag har förstått och sett på schemat frammåt så labbar man i princip på varje kemikurs. Första kursen labbade vi två dagar, andra kursen i tre dagar och den här kursen vi läser nu, organisk kemi med inriktning mot läkemedel, labbade vi i hela sex dagar. Labbperioden vi hade nu var två veckor och då labbade man mån-ons, hade självstudier på torsdagen och sen var det munta på fredagen som handlade om vad vi gjort i labbet. Jag går ju fortfarande första året men första terminen labbar man två gånger och den här terminen har vi ju redan labbat en gång men vad jag förstår så blir det två gånger till innan sommaren. Det kan kännas drygt att labba, det tycker iallafall jag, men man lär sig väldigt mycket!
Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack så mycket för svaret! :D Kram!

2011-03-01 @ 22:01:28

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0