Svar på kommentar

Skrivet 2011-01-02 @ 16:54:18
Hejsan!

vill först och främst uttrycka min ilska gentemot studenter som verkligen inte visar någon grad av mognad! Hyser stor ömkan gentemot din vän, stackaren.


Jag såg att du har en kategori om apotekarstudier och blev riktigt glad. Jag ska själv läsa till apotekare i Uppsala nu till våren men är hur nervös som helst. Jag undrar vart man kan få tag på böcker om läkemedelsutveckling och användning kursen som vi kommer att startläsa.


Tacksam för svar! =)

Du behöver inte vara nervös, man blir bara så trött av att vara det! haha
Första kursen får man all kurslitteratur av universitetet. Ni kommer få FASS och läkemedelsboken helt gratis! Första kursen handlar om allting, det är som en kurs med lite av varje för att man ska veta vad man har gett sig in på så det finns inte direkt någon bok. Men ni får de där två böckerna för att lära er använda dem och sen får ni handouts på varje föreläsning med powerpointbilderna som föreläsaren använder så att ni kan anteckna bredvid. Tänk på att anteckna bra eftersom det inte finns någon speciell bok som föreläsaren har använt sig av. Många föreläsare kommer rekommendera er att köpa massa böcker men gör inte det! Det ända du borde köpa till den kursen är en medicinsk termologibok men det kommer Mathias berätta för er när det är dags! Jag köpte en till bok som heter pharmacology av Rang and Dale för den rekommenderade typ alla och jag har även sett att de som går terminerna över oss sitter och bläddrar i den ibland. Jag hade stor användning av den när jag skrev mitt PM på läkemedelsutveckling och användning. Blir du nyfiken på någon bok så är det bara att gå till studentbokhandeln i uppsala och bläddra lite i den för att se om den är något att ha!

Vi ses på eran nollning för då kommer jag vara med! Kom gärna och hälsa om du får nys om vem jag är! :)
Kommentarer
Postat av: Helen

Tack för svaret! =)

Självklart kommer jag att komma fram och hälsa om jag får syn på dig!

Det är en annan sak jag kom att tänka på nu.

Det här med studentlivet. Hinner man ha ett, låt oss kalla det "liv" utöver studierna? Är apotekarutbildningen en så svår utbildning att man som student knappt har tid för annat än studierna? Och sista frågan. Måste man vara duktig i kemi? Känner massor med människor som skrämmer folk för utbildningen, man blir ju smått rädd när man knappt börjat plugga, Hahaha.MvhHelen :D

2011-01-03 @ 01:33:26

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0