Bitter i trafiken

Skrivet 2011-02-11 @ 21:35:37
Förbannade skitväder, var det verkligen tvunget att komma fan en halvmeter snö och skapa årets trafikkaos? Jag drog från uppsala vid lunch istället för att åka vid fyratiden som det var tänkt. Bättre att åka innan trafiken kommer igång och innan solen går för långt ner eller helt försvinner. Men jag överlevde trots diverse katastrofer!

Först fastnade jag och Sofie med bilen på vägen till BMC imorse, det är en jävla bakgata där som aldrig någonsin plogas (men ändå envisades vi med att köra den vägen) och så var jag tvungen att stanna för att ett annat ägg inte kunde svänga åt sidan ordentligt och ett två tre så satt vi fast i det decimetertjocka lagret med lössnö. Men grym som jag är lyckades jag backa en bit bak och tillslut kom jag över den fläck där hjulen hade börjat spinna.

När jag kom hem till stockholm och körde upp på garaget upptäckte jag att min parkeringsplats inte var skottad, såklart, och då hoppade jag ur bilen och tänkte gräva fram parkeringen med skyffeln vi har i bilen. Förstod att det inte skule funka när hela jävla spaden försvann ner i snön. Ingen hade kört på garaget efter att snön kommit så min enda chans att komma ut igen var att backa ut i mina egna spår. Gick bra tills det kom en gubbfan bakifrån och ville köra frammåt i mina spår som jag ville backa i. Fastnade när jag skulle köra framåt och fick gå ut tre gånger och gräva fram hjulen. Gubben i bilen bakom bara satt och kollade, vevade inte ens ner rutan och gav nått tips. Tillslut fick jag nog, det gick ju inte att köra framåt, jag ville backa! Gick bak och frågade irriterat "Vilken p-plats är det du ska in på!?" och fick svaret att det var den lite längre fram och sen sa han med ett flin "Det går nog bättre om du backar en längre bit" amen herregud jag trodde knappt att det var på riktigt, jag ville hoppa jämfota där bredvid hans bil, slita mitt hår och skrika "MEN FLYTTA PÅ DIG GUBBJÄVEL SÅ KAN JAG JU BACKA!!!!!!!!!" tillslut fattade nog han också logiken och så backade han så långt han kunde så att jag kunde backa ur garaget. Pucko.

Parkerade bilen nere på gatan och hämtade en rejäl skyffel uppe i lägenheten för att skotta fram parkeringshelvetet. Kom ut på garaget igen och upptäckte att snön gick upp till knäna... och där stod jag med en jävla skyffel. En snubbe körde med plogbil på taket och skottade i själva mittgången och jag försökte se så ynklig ut som möjligt för att få lite uppmärksamhet. Sagt och gjort så stannade han bredvid mig och frågade "Ska jag köra in med plogen åt dig så att det blir lite lättare?" och när han hade vart in med plogen på endast min plats av alla parkeringsrutor så tackade jag så hemskt mycket och så var jag klar efter tio minuter. Det var ren glädje!
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0