Snabba Cash var inte bra

Skrivet 2010-01-16 @ 00:09:46
Jag och Sebbe har precis varit i Heron City och sett filmen Snabba Cash. Den har fått jättebra betyg men helt ärligt så är jag riktigt besviken. Den var inte alls bra! Jag har läst boken och jag fattade nästan ingenting i början, allt gick för snabbt. Om man inte har läst boken lär man inte fatta någonting. De hade ändrat hur mycket som helst i filmen, saker som var helt onödiga och som krånglade till handlingen.

Här är några onödiga saker de hade ändrat:
- I boken åker de till London och fixar kokain men i filmen åker de till tyskland
- I boken är Mrado i fejd med sin exfru om vårdnaden om deras barn, han får bara ha dottern varannan helg och hans fru vill inte att han ska träffa barnet alls. I filmen har exfrun drogproblem så Mrado blir tvungen att ha ungen hela tiden trots att han inte alls vill det.
- En kille som klarar sig i boken efter det stora tillslaget blir i filmen påkörd av en annan huvudperson och sen skjuten
- I boken blir JW bunden vid det stora tillslaget för att ingen ska få veta att han samarbetar med fienden. I filmen avslöjar de honom framför alla och ber honom resa sig upp när han sätter sig på knä och spelar rädd för fienden.

Sen finns det massa mer dåliga grejer. I boken säljer JW kokain till stureplansfolket och blir en stor person inom festanden men i filmen är det bara en scen där en kille säger "Jw, tack för allt"... hur fan ska man fatta att det är kokainet de menar om man inte läst boken? I boken är det en hel del om JWs syster som är försvunnen sen fyra år tillbaka. Början av boken handlar om henne och sen får JW upp lite spår under hela boken och i slutet får han reda på allt som har hänt henne. I filmen nämner han bara att han har en syster som är försvunnen och that's it. Var det verkligen nödvändigt att ha med det lilla om de inte tänkte följa upp det?

Det här är vad jag kommer på just nu. Jag och Sebbe satt och rabblade upp allt dåligt i filmen hela vägen hem. Det ända som var bra var skådespelarna och själva filmandet, den är bra gjord men handlingen är sämst. De säger att det är en film baserad på snabba cash och inte snabba cash som film. Men jag tycker att filmen isåfall borde ha en annan titel och skilja sig mer från boken så att det verkligen blir en egen story. När filmen var slut var det asmånga som sa att filmen var skitdålig.

Såhär säger Jens Lapidus om filmen i en intervju
Vad tycker du om det du har sett av filmen?
– Att de har lyckats göra en film som står på egna ben – det är inte Snabba cash i filmform utan en egen berättelse inspirerad av boken. Die-hard fans av boken kommer se att vissa saker saknas medan andra tillkommit. Det jag framför allt är nöjd med är att de har klarat av att behålla den autentiska känslan. Skådisarna är också grymma.

Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0