Jag sa upp mig idag

Skrivet 2010-02-26 @ 22:56:26
Okej nu släpper jag "bomben" : Jag sa upp mig från McDonalds idag! Jag jobbar min sista dag på onsdag nästa vecka. Jag har fått ett bra jobberbjudande på OK som jag inte kan tacka nej till. Det gäller heltid fram tills juni med möjlighet till förlängning. Om det inte blir förlängt så jobbar jag på posten eller tar sommarlov helt enkelt. Men om det inte blir förlängt kommer jag fortfarande få jobba på OK i sommar eftersom folk vill ta ut sin semester.

Det var ingen vidare framförhållning med tjänsten på OK, vår bitr stationschef ska till en annan mack redan nästa vecka så då blir det en tjänst ledig. Jag hade ju tänkt sluta på donken till sommaren men nu blir det nästa vecka, känner faktiskt lite ångest... jag har ju inte hunnit ställa mig in på att sluta. Men jag frågade faktiskt om jag kunde få tjänstledigt fram till juni men sånt får man tydligen inte på donken så då sa jag "Jaha då säger jag väl upp mig då.." Pratade med min chef och kom fram till att jag kan jobba till onsdag nästa vecka, sen åker jag till idre och sen är det bara OK som gäller.

Idag blev det officiellt att jag slutar på onsdag och det kändes jättehemskt att berätta för alla fina vänner som jag har fått på jobbet. Igår när jag insåg att jag inte kunde få tjänstledigt och var tvungen att säga upp mig fick jag kämpa för att hålla tillbaka tårarna när jag stod och tvättade händerna för att börja jobba.

Men jag får se till att hålla kontakten med folket. Vi tjejer som jobbar dag ska käka middag tillsammans om någon vecka, Evas briljanta idé! Det känns faktiskt lite som att sluta skolan och lämna sin klass. Jag grät både när jag slutade högstadiet och gymnasiet så jag lär väl kämpa som en galning för att inte gråta när jag går ifrån jobbet på onsdag. Började nästan grina på tåget hem från OK idag när jag fick ett sms av my brotha Sarhang om att han kommer sakna mig och våra diskussioner.

Men för att vara lite positiv så ligger det mycket pengar i det hela. Jag har räknat lite på saken och faktum är att under de här tre månaderna på OK kommer jag tjäna mer efter skatt (förutsatt att jag skattar 30%) än vad jag tjänade under perioden juni-december på McDonalds innan skatt. Så ni kanske förstår att det inte var något alternativ att tacka nej till OK och stanna på donken.
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0