God jul med ölpong!

Skrivet 2010-12-29 @ 16:24:12
Såhär i efterhand hoppas jag att ni alla har haft en god jul! Själv var jag hemma i sthlm med familjen. Förut åkte vi ju alltid upp till dalarna över julen men de senaste två åren har vi stannat kvar hemma. Blir ju inte riktigt samma julkänsla när vi sitter fyra personer i samma lägenhet som vi alltid är i, det ska vara knögfullt med folk och irriterande små kusiner som springer runt och skriker och äldre släktingar som står och pratar sådär irriterande högt i något rum. Men det var väl en trevlig jul iallafall, inte värsta grejen.

Jag fick ölpong av min lillebror i julklapp så på kvällen föreslog jag att vi skulle spela och han var på så vi ställde upp spelet på köksbordet och kastade bollar som galningar. Vi hade ingen öl och vi kände väl inte riktigt för att kröka skallen av oss på julafton och sen gå och lägga oss så vi körde med vatten istället. Patrick var dum nog och hällde massa salt i de tre glas som stod längst bak på varje sida, för att man skulle kämpa lite extra för att vinna och slippa dricka det där. Han trodde ju att jag skulle torska men det var faktiskt han som förlorade och fick tvinga i sig alla muggar med saltvatten, haha det var kul! Jag fick förvisso också dricka lite saltvatten men inte lika mycket som honom, jag mådde skitdåligt av det lilla jag drack iallafall!Nya goggles!

Skrivet 2010-12-29 @ 16:06:20
Förra vintern tänkte jag börja köpa egen skidutrustning eftersom jag ändå åker varje år och de här hyrgrejerna är ju inte roliga att åka med. Det blev iallafall aldrig av och sen började jag plugga och blev fattig. Men nu tänkte jag faktiskt köpa hjälm och glasögon.. börjar med det billigaste och hjälm är ju också det viktigaste! Spanade in ett par goggles förra året som jag ville ha och de fanns kvar även i år så jag kände att jag banne mig skulle köpa dem nu. De kostar 800:- i butik, dyrare än de här bajsbrillorna man kan köpa på stadium och intersport men billigare än många andra märken i de här skidbutikerna. Hur som helt så råkade jag klicka in mig på en annons där en kille sålde just de jag ville ha, helt oanvända, för 500:-. Svarade på annonsen och nu är de hemma hos mig, finally! Linsen är blå men det syns inte på bilden. Tycker att de är assnygga men de är skitstora, känns som om de sticker ut en meter från mitt lilla huvud haha!


Kask Goggle Sea White heter modellen

Hemma för juluppehåll

Skrivet 2010-12-22 @ 17:00:36
Nu är det äntligen juluppehåll! Inte jullov utan juluppehåll från BMC, nu får vi plugga på egen hand. Har labbrapporter att korrigera och sen är det tenta den 14 januari och den ska jag börja plugga till direkt efter nyår för att slippa känna tentastressen i slutet. Nu är jag äntligen hemma i sthlm och slipper stå i korridorens äckliga kök och laga mat. Idag upptäckte jag att papperskorgarna i köket var helt överfyllda så jag tömde dem, vet ju inte om det är någon i korridoren är kvar över jul så jag tog ut alla sopor som låg i en hög för att inte komma tillbaka till en helt möglig korridor. Det luktade gammalt bebisbajs i köket kan jag säga. Jättevidrigt men jag vet ju att ingen annan kommer göra det. Nej fan efter jul ska jag kalla till korridorsmöte och införa städveckor som de av någon anledning inte har i den här korridoren..?

Fan.. jag hade ju tänkt fixa min design nu över julen men nu kom jag på att jag lämnade min externa hårddisk med alla bilder i uppsala.. "vad ska jag med den till?" tänkte jag. Crap! Nemen det får lösa sig ändå.

Ska jobba lite i jul också. Jag jobbar imorgon, juldagen, annandag jul och den 30nde. Men jag ska försöka återuppliva bloggen nu också som har farit så illa av allt mitt flyttande kombinerat med plugg.

Min korridor är inte värst!

Skrivet 2010-12-14 @ 21:14:02
Hahaha alltså inte för att skrämma upp någon ang det här med att bo i korridor men jag måste visa den här bilden. Det här är ingången till Sofies korridor, hon bor i grannhuset, och det här var vad hon möttes av idag när vi kom hit till uppsala från stockholm. Hennes korridor hade haft någon fest i helgen och det verkar som om någon annan i huset dampade på dem och hällde ut ett helt paket rödbetssallad över hela korridorens brevinkast!


Så kan det gå i flogsta

Skugga mig!

Skrivet 2010-12-08 @ 21:34:31
Blir så glad när jag får mail om apotekarprogrammet, kategorin uppfyller sitt syfte!

Kom och tänka på att om någon vill komma och "skugga" mig så är det bara och maila mig. Att skugga någon innebär att man följer med en person under en dag på universitetet, följer med på föreläsningar och bara ser hur en dag på universitetet och den linjen man vill gå ser ut. Har hört att några andra kursare har fått förfrågningar om blivande studenter kan få komma och skugga dem så om någon vill skugga mig så är det okej! Bara att skicka ett mail till sandra.blogg@live.se så kan vi försöka hitta någon dag som är lämplig för oss båda!

Första natten i mitt äckliga lilla rum

Skrivet 2010-12-05 @ 23:47:27
Nu ligger jag i min säng i det nya rummet och trängs med diverse andra saker som för tillfället är bosatta i min säng. Wikner och aspen kom hit igår och hjälpte mig att flytta alla saker men det var tajt om tid så vi drog hem till sthlm så fort vi hade ställt in alla kartonger och möbler så nu känns det som att jag bor i ett förråd. Har iallafall bäddat sängen som mamma och pappa kom hit med i torsdags så jag har någonstans att sova! Har köpt en säng från SOVA genom Karro som levereras kring årsskiftet tror jag så jag har nederdelen av min och patricks gamla våningssäng nu, haha. Orkar inte packa upp alla småsaker heller eftersom de ändå ska tapetsera om här, förhoppningsvis innan jul, så alla glasgrejer låter jag ligga och tvn hade jag inte tänkt packa upp förrens det var tapetserat. Jag klarar mig utan att titta på tv men jag blir galen av att det är så tyst, jag brukar ha tvn som bakgrundsljud när jag är hemma men nu är det tyst. Satte på spotify för att inte bli galen, haha. Borde sova snart men det kommer kännas för jävligt att vakna upp till den här röran, haha.

Fett på väggen

Skrivet 2010-12-02 @ 15:59:24
Jag lever fortfarande.. nästan iallafall. Igår hämtade jag ut nycklarna till mitt nya rum. Nu har jag flyttat tre gånger den här terminen och jag är less på det! Målet är att lämna flogsta innan hösten för här vill jag inte bo, det är alldeles för många fester, oansvariga utbytesstudenter och dessutom är det så långt från stan och BMC. Inte jättelångt men längre än vad alla andra har. Men nu tänker jag bo här tills jag hittar mitt drömboende.. as in ett studentrum eller lägenhet på studentvägen eller i triangeln, det är trevliga studentområden!

Eftersom flogsta är flogsta så hade jag förväntat mig det värsta med mitt nya rum men det var värre än så, haha. Det första jag ser är tre gigantiska fettfläckar på väggen, hur är det ens möjligt? Sen såg jag att tapeterna äf fläckiga i hela rummet och fönstren var skabbiga som fan. Lampan i hall eller badrum fungerade inte och dörren mellan hallen och rummet saknades. Inte nog med att killen som bodde där innan hade lämnat fettfläckarna efter sig, han hade även lämnat massa gamla tops på golvet i duschen, en gammal tvål, handduk och kudde. Jättesnuskigt. Gick ner och pratade med hyresvärden för att höra när allting skulle åtgärdas och då visade det sig att de hade beställt städning också så att jag skulle slippa göra det själv. Men idag kom mamma och pappa med en tillfällig säng till mig och då städade vi så att jag kan flytta in, orkar inte vänta på att det ska komma en städfirma och fixa. De har iallafall fixat lamporna och den saknade dörren idag men tapeterna kommer dröja några veckor. Hoppas att det blir av innan jul iallafall för man blir äcklad av att vara i rummet som det ser ut nu.


De gigantiska fettfläckarna i mitt rum

RSS 2.0