Vågar du vaccinera dig?

Skrivet 2009-09-06 @ 22:50:09

Nu kommer snart vaccinet mot svininfluensan. Förr ryktades det om att folk med astma skulle få förtur och då var jag lite mallig, för en gångs skull finns det något positivt med att ha astma! Jag hade tänkt vaccinera mig fort som attan men nu vette fan om jag vill det. Visst skulle det vara trevligt att vara vaccinerad men det där vaccinet verkar ju vara rätt osäkert och jag vill inte spruta in något okänt i min kropp. De kan ju inte ha testat vaccinet ordentligt, det kan ju ta en jäkla tid innan man upptäcker brister med läkemedel. För länge sen var det ju några piller som var farliga för gravida, barnen till de som använde det här läkemedlet kunde sakna både armar och ben och det tog ju ett tag innan man förstod vad problemet var.

Mamma sa dessutom att svenska staten inte får veta exakt vad vaccinet innehåller. Hallå det här är faktiskt inget mystiskt coca-cola recept utan det är faktiskt något som folk ska spruta in i sina kroppar!

Nu såg jag den här artikeln på aftonbladet där det står att det finns kvicksilver i vaccinet och nu har det dragit igång någon debatt där de diskuterar om det är farligt eller inte. Okej det kanske är en för liten mängd för att vara farligt, men vem vill chansa?

Jag har i nuläget ingen lust att vaccinera mig.. Får vara sjukt noga med att tvätta händerna ofta och inte ta mig runt ögon, mun och näsa när jag är ute och har "smutsiga" händer.

Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0