Trött på turister

Skrivet 2009-11-17 @ 20:10:05
Idag var det bara turister som kom och handlade, det tog aldrig slut! Jag är så sjukt trött på turister efter den här dagen och ännu en gång ställer jag mig frågan Varför åker man till Sverige om man varken kan svenska eller engelska?

Här är en av dagens 100 störiga situationer:
- McFish please
- Do you want the menu with french fries and drink?
- No. Just potatoes and coca.

gaaaaaah

1. Ingen vet att pommes heter french fries, de säger potatoes, chips eller free.
2. Ingen vet att cola heter coke, de säger coca eller cock. Tyvärr har vi varken kokain eller kuk på menyn.
3. Ingen fattar att man får ta ketchup och sugrör själv ute i lobbyn

Sen fattar de inte hur man betalar med kort. Trots att jag säger att de ska "slide the card" och pekar på kortläsaren stoppar de in chippet och blir upprörda över att det inte fungerar. Sen måste de trycka på den gröna knappen två gånger, en gång för att godkänna sin pinkod och sen en gång för att godkänna beloppet. När jag säger "Press the green button again please" börjar de plocka upp kortet för att dra det igen eller säger att de redan har tryckt på knappen.

Turister brukar jag kunna hantera men inte i så stora mängder som idag. Det största problemet är att de inte lyssnar på vad man säger. Men vissa turister försöker inte ens förstå eller göra sig förstådda, de bara säger nuggets och sen står de och råglor på mig och tror att jag ska kunna räkna ut själv hur många bitar de vill ha, om de vill ha menyn och vad de vill dricka.
Kommentarer
Postat av: Joel

det är jäkligt jobbigt med turiser specielt tyskland,frankrike,Italien efter som den äldre generation inte hade Engelska undervisning i skolanMen säg till om du behöver hjälp om det kommer in nån italenare!

2009-11-17 @ 21:52:45

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0