Koda skarpt

Skrivet 2009-11-26 @ 19:50:29
Idag åkte jag direkt till posten efter jobbet för att öva på GLP-kodning. Jag var där igår också men då lärde jag mig mest hur programmet fungerade och vande mig vid deras ergonomiska pinne de har istället för en datamus. Okej nu kommer jag typ snacka om saker ni inte förstår men jag vill skryta lite. Kravet på ROI delen för oss julanställda var 500 brev/timme, jag kodade i hastigheten 998 brev/timme. På själva postkods delen var kravet för oss julanställda samma som för ordinarie personal, 1200 brev/timme, och man var tvungen att ha 99% rätt. På första delen jag var tvungen att klara var det 200 uppgifter, och jag fick bara ha två fel! Och när man kodar går det snabbt som attan och samtidigt måste man hänga med och hinna se om breven ska till utlandet, är felskickade av ROI osv. Jag klarade det iallafall och hade tempot 1800 brev/h, ganska stolt.

Sen när jag hade klarat de första två proven fick jag göra ett tredje som var större. Då var det 300 brev jag skulle koda och samtidigt ha en bra hastighet, fortfarande 99% rätt så jag fick bara ha tre fel. Tre fel på 300! Jag gjorde provet några gånger, fick alltid 2-3 fel för mycket så jag vägrade ge upp. Jag gav mig fan på att klara det och när jag nästan var på väg att ge upp så klarade jag det, 297/300 rätt och en hastighet på 1600 brev/timme. Tog det lite lugnare när jag gjorde provet för att jag skulle se vad jag gjorde fel.

Nu är jag redo för att "koda skarpt" som de kallar det när man han klarat proverna. Fick en klapp på axeln och beröm när the boss kom för att kontrollera resultatet. Han sa också "Väldigt bra jobbat! Du klarade ju det hela på bara två dagar!". När han sa så kom jag på att när jag jobbade i somras var det fyra killar som skulle "GLP-öva" något pass om dagen. Och jag jobbade i tre veckor och de behövde öva varje dag! Jag visste inget om GLP då men jag blev ju lite orolig, hur jäkla svårt är det egentligen. Så in your face killar!
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0