Uppkörningen

Skrivet 2009-11-01 @ 14:37:13
Wiho jag har körkort. Jag kan knappt förstå det själv. Var nästan orolig över att jag skulle vakna upp och märka att det bara var en dröm, haha. Nu längtar jag efter att få hämta ut själva körkortet. Nu har jag ett A4 som tillsammans med legitimation fungerar som ett körkort. Jag klarade teorin och uppkörningen på första försöket, det är typ det första alla frågar när de får veta att jag tagit körkort. Jag trodde inte att jag skulle klara det själv för de flesta jag känner har kuggat på någon del vilket jag inte tycker att man ska skämmas för.

Uppkörningen gick bra, uppenbarligen, haha. Nemen jag fick backa runt ett hörn och det tyckte jag gick skitdåligt så jag trodde att jag hade kuggat då men han sa ingenting om det efteråt. Vissa undrar vad jag fick göra för något och allt som jag gjorde finns markerat på mitt papper så tänkte skriva upp allt:

- Säkerhetskontroll (behövde bara testa tutan och färdbromsen)
- Parkering
- Backning
(runt det där förbannade hörnet)
- Vändning
- Användande av reglage
(snubben bad mig göra ren vindrutan när jag precis kört upp på motorvägen)
- Körfältsbyte
- Gatukorsning
- Cirkulationsplats
- Självständig körning mot mål
- Motorväg
- Infart/körning på landsväg
- Omkörning
(jag blev inte tillsagd om det men det låg en lastbil framför mig på motorvägen som körde segt så körde om)

Jag körde upp i jakobsberg och jag körde i ca 40 minuter. De på vägverket var jättetrevliga och innan vi åkte iväg sa killen till mig att han var på min sida och att han ville att jag skulle få körkort. Det kändes ju skönt för man är ju rädd att de har en dålig dag och vill kugga så många som möjligt.


Mitt "körkort"

Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0