Kairo och pyramiderna i Giza

Skrivet 2009-07-09 @ 17:02:37
Jag skrev aldrig något om Kairoresan om jag minns rätt? Vi åkte iallafall till Kairo över en dag, tog 6 timmar med buss, enkel resa. Vi satt alltså i en buss totalt 12 timmar det dygnet, var lite drygt men bussen hade grym air-condition så det var rätt skönt ändå.

Kairo är en otroligt smutsig stad, det är sjukt mycket avgaser i luften och skräp på marken och i vattnet. Det ser ut som om de dumpar allt sitt skräp rakt ute på gatan. På vägen är det dessutom fullt med avföring från kameler, hästar och åsnor. Det luktade ganska brutalt på vissa ställen där bajset hade legat och stekt ett tag i solen.

Det var rätt sjukt att se hur människor bor i kairo, de bor som packade sillar och så bor de i hus som inte är färdigbyggda. Anledningen till att folk bor i hus som inte är färdigbyggda är att de slipper betala skatt då så överallt var det tegelhus med armeringsjärn som stod ut åt alla håll, jag fattar inte hur man orkar bo så.

Vi åkte till pyramiderna i Giza och självklart till sfinxen som ligger precis bredvid. Man kunde gå in i pyramiderna men vår reseledare avrådde oss från det. Hon hade vart inne i pyramiderna i oktober och det var så varmt att hon nästan dog och nu var det liksom juni och det var över 50 grader vid pyramiderna. Dessutom hade det kommit larm om svininfluensan i Egypten och att det sprids lättare i stängda utrymmen as in pyramider som är byggda för döda personer. Så det kändes inte värt att lägga ner pengar på att typ dö av värmeslag inne i en pyramid och riskera att få svininfluensan samtidigt.

Egyptierna som jobbade med att sälja grejer och allmänt lura folk på pengar vid pyramiderna var riktiga svin. Det gick runt några egyptier som såg ut som talibaner och försökte komma med på folks foton för att de sen skulle kunna begära pengar som tack för att de var med på kortet. Grejen var att alla turister visste om detta så alla skrek på dem så fort de kom nära. Lite läskigt faktiskt med tanke på att de inte förstod oss och vi förstod inte dem, de bara kom och ställde sig bredvid och la armen om en. Obehagligt helt enkelt. De som hade kameler försökte lura folk att ta kort på kamelerna så att de kunde ta pengar för det sen, de kunde dra folk mot kamelerna med våld när de inte ville följa med självmant. Vi såg en kille som drog en svensk tjej mot sin kamel och när hon försökte komma därifrån kastade han upp henne på kamelen och fick den att ställa sig upp snabbt som fan så att hon inte kom ner. Jävligt synd, vi satt redan på vår buss som börjat åka därifrån... annars hade vi självklart hjälpt henne.

      


Jag gömde mig upp på bussen och tog det här kortet så att de inte skulle se mig och begära pengar, mohaha
Kommentarer
Postat av: Carolina

Tack för ditt svar - tycker det var konstigt att den kassörskan fått veta det först i tisdags då att det skulle vara såna regler... fick svar av donken också, inte ett dugg serviceinriktade utan sa bara att de restauranger som tidigare gett glas vid köp av Lilla Menyn har gjort fel - punkt slut! Trist som bara den...

2009-07-09 @ 22:00:18
URL: http://carolina1979.blogg.se/

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0