Melodifestivalen deltävling 2

Skrivet 2009-02-15 @ 13:47:03

Deltävling två hölls i Skellefteå och här är mina åsikter om de som deltog:

Lili & Susie - Show me heaven
Tydligen jättekända men det var innan min tid så jag har ingen aning om vilka de är men min mamma och alla andra vet precis vilka de är. Var tydligen jättepoppis en gång i tiden.
Låten var inte så jättebra tycker jag, de fick nog flest röster för att folk kommer ihåg dem från förr. Tycker heller inte om när nya låtar liknar gamla kända låtar, i den här låten sjöng de "gimme gimme gimme" och folk måste väl fatta att man inte kan sjunga så i en låt efter ABBA!?

Lasse Lindh och bandet - Jag ska slåss i dina kvarter
Den där Lasse var ju en blandning av Håkan Hellström och Patrik Isaksson. Texten var inte så logisk och det var en såndär låt som alla kan sjunga, det framgick liksom inte om den där killen kunde sjunga bra eller inte. Såg ni hur han viftade med händerna under framträdandet? Såg nästan ut som om han inte hade några ben i händerna.


Jennifer Brown - Never been here before
Kommer inte ens hur låten gick, ett dåligt tecken!H.E.A.T - 1000 miles
Ännu en gång så är det hårdrockarna som visar störst talang! Rockmusiker är oftast sjukt musikaliska om man jämför med andra stora popstjärnor. Tycker att låten var skitbra, sångaren (som har samma frisyr som mig) var kanon och det var helt rätt att de gick direkt till final.
Men trummisen kan gå och lägga sig, han verkade kämpa så hårt för att vara den coola trummisen där han satt där bak utan tröja och sen försökte han få med Petra Mede upp bakom trummorna när de hade vunnit.

Markoolio - Kärlekssång från mig
Men herregud, hur gammal är han? Jag har svårt att se honom som artist, han är mer boliboma. Han placerar sig i samma fack som Petter, svensk hip-hop artist.
Finns det någon som tar honom på allvar? Tror han att han skulle kunna vinna melodifestivalen eller är han bara med för att uppmärksamma hans nysläppta platta?
Nej markoolio hade sin tid när han gjorde låten "vi drar till fjällen"


Amy Diamond - It's my life
Skicka henne till globen! Hon är så liten men så mycket bättre än vissa andra som deltar och har hållt på i tiotals år. Men låten hon tävlade med förra året var faktiskt bättre än den här, då borde hon ha vunnit. Sverige kommer ju få uppmärksamhet om vi skickar en liten musikalisk tjej istället för de klassiska schlager-drottningarna.Cookies n Beans - what if

Helt okej låt men det var lite jobbigt att titta på de där tre tjejerna som överdrev kroppsspråket så otroligt. Ingen låt som hör hemma i schlager, mer som lugn hemma-musik. Men de är ju väldigt begåvade, speciellt hon som sjöng "release me" i den där bilreklamen.Måns Zelmerlöw - Hope and glory
Ingen låt som jag kommer ladda in på min ipod, man tröttnar på den för snabbt. Men det var iallafall en av de bättre låtarna som förtjänade att gå vidare.
För att peka på detaljer så står måns så brett med benen när han sjunger och hans byxor som redan är för korta ser löjligt korta ut. Bakgrundsdansarna försökte vara en svensk version av pussycat dolls med sina korta shorts och dansen vid stången bakom måns.

(bilderna kommer från melodifestivalen.se)

Jag och Sebbe hejade på H.E.A.T, Måns och Amy och alla gick ju vidare på något sätt så vi är nöjda.
Vilka hejade ni på?

   

Kommentarer
Postat av: sofia :D

när får man veta mer om balen?! :D fett kul!

2009-02-16 @ 11:42:11

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0