Bussen gick sönder!

Skrivet 2009-02-09 @ 21:30:09

Bussresan till och från Bydalen var lite speciell måste jag säga. Det började redan vid avfärd från skolan, då skulle bussarna komma mellan klockan tre och fyra men den första bussen kom först halv fem så vi kom väl iväg vid typ fem när den andra bussen också hade kommit och vi hade lastat på alla väskor och skidor.
Vi åkte i den buss som kom först och det var en kvinna vid namn Anki som körde den bussen. Hon var ju inte direkt någon stjärna på att köra. Hon vinglade fram och tillbaka över vägen så att hon med jämna mellanrum körde på de där vita strecken i kanten av körbanan så att det brummade i hela bussen. De sista timmarna var det lite guppigare väg men det hindrade inte Anki, hon gasade på utav bara den så jag slog i huvudet flera gånger i en stålpinne som skulle hålla fast gardinerna. Det var ganska svårt att sova när man höll på att ramla ur sätet stup i kvarten. Jag lovar att hon satt där nere och rattade runt med en ölhatt på huvudet och en påse grillchips i knät.
På vägen hem var det samma rallykörnining men den här gången gick bussen sönder. Två timmar efter att vi lämnat Bydalen vaknar jag av att bussen stannar mitt i vägen. Ingen av de vuxna svarade när vi frågade vad som pågick men tillslut fick vi veta att kylarsystemet var trasigt. Det kom någon norrlänning och ryckte ut ett filter ut motorn och åkte till en verkstad för att laga det så vi blev stående i 1,5 timme. Sen var det en hästtransport som hade kört av vägen så vi kom totalt två timmar efter den andra bussen. Det jobbiga var att den andra bussen var så överfull att flera hade fått lägga in sina skidor i vår buss, så de stod och väntade utanför skolan i två timmar på oss! Eken hade sina grejer på vår buss men satt på den andra så jag var snäll och tryckte in hans saker i vår bil och så kom han och hämtade dem idag, jag räddade någon från att stå i kylan iallafall!


Maff och Wikner hade det mysigt de sista (extra) timmarna på bussen hem
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0