Skolfoto=katastrof

Skrivet 2008-09-16 @ 17:47:54
Usch.. idag har det inte varit någon bra dag alls.
På fredag har vi skolfotografering. Erik kom med ett förslag förra veckan att alla skulle klä sig prydligt, killar får ha kavaj och vi tjejer ska ha klänning. När Erik tog upp det förra veckan så var det inte direkt så att folk ställde sig upp och protesterade. Idag när han hon upp det igen så gick det inte lika bra. Jag och många andra tycker att det skulle vara kul med ett foto på klassen där vi är riktigt fina, ett kort att rama in. Vi anses ju typ vara den sämsta naturklassen på thorildsplan på flera år och det skulle kännas bra att visa upp en mer ordentlig sida. Och om alla kör enligt något tema så ser man ju att det finns sammanhållning i klassen.
Men sen finns det ett antal elever i våran klass som alltid ska säga emot. Om vi t ex skulle säga att alla ska ha röda kläder på sig så skulle någon ur den där gruppen totalvägra och säga att vi ska ha blå kläder istället. Om vi andra då skulle gå med på att ha blå kläder så skulle den där gruppen säga att de vill ha sina vanliga kläder på sig och att det är töntigt att alla ska ha samma färg på sig. De blir liksom aldrig nöjda, de verkar vara deras grej att säga emot hela tiden. Sådär har det vart med studentgrejerna också och jag är så otroligt less på det. Erik fick idag känna på hur det är att ha den den där negativa gruppen emot sig, det är inte så roligt.
Sen var det några som sa att vi ska vara oss själv och ha vanliga kläder på oss för att det är just det som skolan vill ha ut med skolfotot. En av dem som ville ha vanliga kläder var Roxner som jag har nämnt tidigare. Han sa att han aldrig tänker sätta på sig en kavaj, även om majoriteten i klassen vill det. När hysterin var som störst i klassrummet så sa jag "men åh vissa ska ju vara så trotsiga" och då blev Roxner som satt bakom mig sur och sa "Titta på dig själv.". Jag har aldrig uppfattat mig själv som trotsig men det är ju upp till andra att bilda sin egen uppfattning om mig. Sen hade Roxner tydligen gått fram till Karro efter lektionen och bett henne hälsa mig att jag är helt dum i huvudet. Det var inte så att den där kommentaren var riktad just till honom utan den var till den där gruppen som aldrig kan hålla med majoriteten.
Men helt ärligt, nu kommer det här framstå som uppkäftigt, men om man inte kan vara sig själv bara för att man har en kostym hängande på axlarna så har man en jävligt svag personlighet. Och Roxner har inte en svag personlighet så jag förstår inte vad problemet är. Jag blir inte en helt annan person för att jag sätter på mig t ex en basker? Man kan ju fortfarande vara sig själv och låta sin personlighet lysa igenom. Om jag inte minns helt fel så hade Roxner, till sina rödrutiga byxor, den första dagen i ettan på sig en sorts kavaj. Det var en kavaj med upprullade ärmar och med lite pins på framsidan och då var han sig själv. Vi har inte bannlyst pins och dylikt...
Vi har bara bett om en mörk kavaj. 
Erik avslutade det hela med att säga att alla fick ta på sig vad fan de ville men han skulle iallafall ha kavaj på sig och Melker hakade på den idén. Själv har jag lust att bojkotta fotot totalt för jag orkar inte mer. Mamma blev inte så glad när jag sa det... värst vad folk blir sura på mig idag.
Kommentarer
Postat av: Roxner

Haha sorry fan. ja kommer inte ihåg tillfället men sorry ;D att man hittar det här i efterhand är lite kul ;P

2009-08-25 @ 20:19:11

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0