Hemmagjord youghurt

Skrivet 2008-09-09 @ 17:54:36
På bioteknik-labben i fredags fick vi göra egen youghurt. Tack och lov så hade läraren köpt in helt nya mått och instrument så att youghurten skulle vara fri från alla kemikalier som finns överallt i labbsalen. När vi var klara skulle det stå i värmeskåp i 4-5 timmar så vi fick se youghurten först igår på biologi-labben. Det var lite läskigt att smaka faktiskt men efter det första smakprovet så försvann rädslan. Min grupp gjorde en youghurt med honung och en utan bara för att se om det blev någon skillnad. Vi visste inte heller om honungen skulle förstöra alltihop men lärarna blir bara glada om man experimenterar lite på egen hand. Den utan honung smakade som vanlig naturell youghurt från affären.. men lite surare... som fil ungefär. Den med honung var lite sötare men man hade behövt ha i lite mer honung för att det skulle smaka honung. Så jag satt och käkade youghurt som jag gjort själv resten av lektionen, men bara i små portioner eftersom jag är laktoskänslig.


Egengjord youghurt
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0