Första körlektionen

Skrivet 2008-09-30 @ 21:32:14
Idag hade jag min första körlektion, det var jätteläskigt. Men nerverna lugnade ner sig efter ett tag men det kändes lite pirrigt hela tiden. Körskolelärare, nytt område och ny bil. Det var otroligt stor skillnad att köra den där fräscha Volvo S40n och det blev lite fel i början. Man måste ge mycket mer grundgas på den bilen än på vår gamla skutt. Om man ger för mycket grundgas på vår bil så blir det bara kaputt av allting men om man ger för lite grundgas på den där bilen blir det typ motorstopp.
De frågade i början hur mycket jag hade kört... vad skulle jag svara på det? Jag bara ryckte med axlarna och sa "typ lagom... medelmycket?" men efter 10 minuter i bilen så sa läraren "Sandra har nog kört ganska mycket ändå ;)". Han sa att pappa har lärt mig bra och att så som jag kör nu kommer jag aldrig krocka. Fick läxa på lite småsaker som typ döda vinkeln och så ska jag titta lite oftare i backspegeln. Och så sa han att jag ska växla lite tidigare, men det är jättekonstigt med den där nya bilen. I vår bil så är det 2000 varv som gäller för att växla och man hör när det är dags, men i den där nya tysta bilen hänger jag inte alls med. Så det är ju inte direkt någonting som jag kan träna på hemma i vår gamla bil.
Sen fick jag köra tillbaka till skolan från stället där vi körde, tror att det var någonstans ute på Essingen. Det gick rätt bra tills vi kom till rondellen vid skolan med typ en miljon avfarter. De håller dessutom på att bygga om runt rondellen så jag fattade typ ingenting och så var det rusningstrafik och jag som aldrig övat stadskörning blev sjukt förvirrad. Det gick ju mindre bra kan jag säga... men läraren tyckte att det gick väldigt bra, vilken lirare :P
Vi gjorde tydligen moment tre (vilket inte säger mig någonting) och jag blev godkänd. Nästa lektion är på torsdag nästa vecka.

Volvo S40
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0