Julklappar

Skrivet 2008-11-29 @ 13:37:44
Julen blir svårare och svårare varje år, önskelistan alltså. När man var liten så var det bara att ta hem katalogen från leksaksaffärer och kryssa i vad man ville ha. Nu vet man inte riktigt vad man vill ha. Eller jo jag vet ju att jag vill ha en ny mobil och en systemkamera men det är inget som jag kan få i julklapp bara sådär.
Men hittills har jag önskat mig presentkort på GinaTricot (om det ens finns det?) och på Kicks. Sen har jag önskat mig pengabidrag till kameran, en klocka, ett par örhängen, Björn Borg underkläder och ett fodral till min ipod. Jag har önskat mig sånt som jag behöver men inte har lust att köpa för egna pengar. Tidigare har jag bara önskat mig saker som jag vill ha men inte behöver.
Finns det något mer bra att önska sig?

      
 Klocka från guldfynd för 298:-    iPod-fodral 199:- finns på MediaMarkt

Idol

Skrivet 2008-11-29 @ 13:12:26

Var inne på idolsajten för nu börjar det ju bli riktigt roligt att titta på det där. Upptäckte att Robin B bara är 18 år, han är lika gammal som mig. Det trodde jag verkligen inte. Alice är född 91, alltså 17 år, men det visste jag.. eller jag trodde att hon var född 92. Malin fick värsta chocken när jag sa det igår, hon trodde att Alice var typ 20.
Jag vet inte vem jag tycker ska vinna i år men det är ju ingen som är katastrofdålig. Robin har blivit sjukt mycket bättre de senaste två veckorna, vad hände? Han är snygg... bara för att han är jättelik Sebbe! Haha. Han har ungefär samma frisyr som Sebbe, samma stora näsa, likadan hållning som Sebbe, rör sig lika muppigt. Man ser ju att han inte är bekväm i att dansa runt på scenen och sebbe är ju likadan på dansgolvet ute på krogen, det är nästan plågsamt att se dem :P hahaha! Det ända som skiljer dem åt är väl att Robin har lite ärr i ansiktet. Men sen har ju både Robin och Sebbe lite snea tänder, men det är faktiskt lite charmigt.
(När jag och Sebbe är småtaskiga mot varandra kallar jag honom för snetand och han kallar mig för scarface pga mina ärr från olika olyckor.)

Tror att jag ska göra en liten Idolspecial i helgen och skriva en kort kommentar om alla som har vart med. Många tycker ju olika, vissa älskade ju t ex Lars.

Fotodrömmar

Skrivet 2008-11-29 @ 12:15:31
Jag har haft tid att drömma lite mer om en kamera.. Har kommit på fler saker som jag vill fota. Måste skriva upp allt så att jag inte glömmer bort det!
Jag vill fota i skolan på någon håltimme, i kemisalarna. Jag tycker att bilder på E-kolvar med någon färgstark lösning i är skitballa. Brukar ju ta en hel del kort på labbarna till rapporterna så det skulle nog inte vara nått problem att komma in där någon rast.
Sen så vill jag fota en person, Sofia. Jag tycker att hennes ansikte är fotogeniskt eller hur jag nu ska säga... Hon behöver liksom inte göra värsta posen för att vara vacker och det är precis sånna bilder jag vill ta på henne. Avslappnade men intensiva.
Jaja jag ska väl försöka lugna mig lite.. har bara en tredjedel till kameran än men what ever.

Johan Palm och hans fans

Skrivet 2008-11-29 @ 11:57:59
Äntligen helg! Eftersom Sebbe fått influensan så gick jag hem till Malin för att kolla på idol med henne och Rebecka från hennes klass.
Roligaste fredagsfinalen någonsin, vi skrattade hur mycket som helst. Vi skrattade framförallt åt Kevin som aldrig förstår någonting, Carola som är så pinsam och åt Johan Palms fans som went crazy. Johan satte sig ner på huk framför en tjej precis vid scenen och hon blev helt galen, hon skrek som en stucken gris och sen hörde man hur alla tjejer satt och grät i kör när juryn körde sin grej. Sen fick tjejen komma upp på scenen också, hahahaha gud vad vi skrattade!

Tema!!

Skrivet 2008-11-27 @ 20:20:01
Idag skulle vi välja tema till klasskivan. Det var ju en hel del splittrade åsikter. Alla fick rösta på följande förslag:
- "Hej, jag har kommit fel" man var typ på väg in i duschen men hamnade på skivan iförd morgonrock
- Alterego man kommer som sin absoluta motsats.. de mest maskulina killarna kommer i danstrikåer
- Jag om 20 år man kommer som sig själv i framtiden
- Rockstar fina kläder men extra styling och lite attityd, rockstar helt enkelt!
- Sagotema typ disneyfigurer och annat tecknat
- Cocktailtema typ eleganta kläder

Eftersom vår klass är som den är så ville typ alla killar ha "hej,jag har kommit fel" men jag tycker inte att det är kul att sitta i typ badrock och äta middag med familj och vänner. Att man har kommit fel betyder ju typ att man ska vara ful, man ska absolut inte vara uppklädd... och jag vill vara fin på min ända klasskiva. Jag tyckte att cocktail, alterego och Rockstar var bra teman. Men ingen ville ha cocktail... vem vill vara finklädd liksom? Men de är ju så insnöade, cocktailtema kan ju innebära att man kommer som en drink, t ex rosa pantern.. eller kanske med en lampskärm på huvudet så att man ser ut som ett cocktailglas?
Rockstar var också bra, det kan man ju utveckla lite hur man vill. Jag hade tänkt mig en schysst klänning och sen jättetung make-up och stort hår.
Men nej sen fick vi välja mellan "hej jag har kommit fel" och sagotema. Tillslut blev det sagotema. Det var bara halva klassen som ville det och det är ju rätt dumt egentligen, vi måste ju hitta nått som väldigt många tycker om. Jag tror liksom inte att allas kompisar som kommer på skivan tänker lägga ner tid på att fixa en bra utklädnad. Karro påpekade då att det är jätteenkelt att köpa typ mimmiöron på buttericks. Men det kallar jag inte utklädnad, palla om vi ska klä ut oss ordentligt och sen kommer kompisarna med bara ett diadem. Jag tror att folk tappar lusten att komma om det är en sån extrem dresscode också. Jag röstade ju på sagotemat i slutet men jag är väldigt osäker nu.

Jag tycker att vi borde tänka om... välja en bokstav som alla ska vara något på. Om man väljer till exempel bokstaven S så får man själv välja om man ska vara "Snygg", "Svamp" "Sjuksköterska" eller "Sömnig" och så kan de som vill få komma i pyjamas och de som vill vara något annat får vara det.
Ett annat tema som Malin berättade om idag var "kom som en låt". Det gäller att man tänker till lite. En tjej som hade någon låt som hette typ "Rescue me" kom som en sjuksköterska. Man kan liksom komma på hur mycket bra grejer som helst!

Nej jag har panik... och det är mest för att vi skulle skicka in vårt tema så att det trycks på biljetterna... Men jag tycker att vi trycker något annat där, typ klassnamnet, så att vi kan ändra oss hur mycket vi vill.

FÖR mycket plugg

Skrivet 2008-11-26 @ 17:34:03
Jag blir lite irriterad nu, jag måste avboka min körlektion... igen! Jag har inte tid.
Förra veckan pluggade jag till fysikprovet. Sen började jag plugga till naturkunskapprovet som är imorgon. Imorgon måste jag plugga till psykologiprovet som är på fredag, blir lite tajt. Och på fredag måste jag börja plugga till Matte E provet som är på tisdag och på tisdag måste jag plugga till historiaprovet som är på onsdag.
Förstår ni att det är knapert om tid?

Nu ska jag till garaget och träffa Sebbe i några minuter, jag tycker att jag förtjänar det. Han är här med sin pappa för att fösöka återuppliva sin bil som dog i måndags morse.

Ben & Jerry's

Skrivet 2008-11-25 @ 22:07:18
Det här är gott. Men jag måste tyvärr ta tre laktostabletter för att kunna äta den och må bra.

Översättning

Skrivet 2008-11-25 @ 18:38:32
Nu har jag kommit på ännu ett sätt att underhålla mig själv. Jag använder mig av Google's översättningstjänst och översätter min sida och läser mina inlägg på engelska. Gud så dumt det blir! Ibland blir det en blandning av engelska och svenska och ibland blir det en jättekonstigt översättning.
Jag hoppas att ingen läser min blogg på engelska med den där tjänsten! Jag har sett att det är någon/några från storbrittanien som läser min blogg men jag hoppas att de kan svenska!

Sebbe översätts till SEBB. Om någon läser på ett annat språk så är SEBB en förkortning för Sebastian.
Hoppas att det där blir översatt rätt nu.

Här är ett exempel på hur fel det kan bli:

"Good! Good answer! Smart to take any såntdär small!"

Pretty good that I finished with football when, where, we buy pigs tight shoes for them to be perfectly formed after the foot.

but, but, has no sense of itself, so hey, why not drink the iron on the job?


Kapa tårna?

Skrivet 2008-11-25 @ 18:11:37
Jag var hos läkaren idag med mina knöliga fötter. Mina lilltår lever sitt egna liv, de viker sig lite hur som helst och jag får alltid ont när jag har skor.
Läkaren verkade lite irriterad, såklart att tjejer får ont i fötterna när de har så jävla puckade skor liksom! Eller?
Men så började han snurra lite på mina lilltår för de liksom lägger sig ner när jag står upp, de ligger inte med trampdynan neråt som alla andra tår. Sen skruvade han lite på de andra tårna också och kom fram till att jag har överböjliga leder och det betyder att mina fötter formas efter skorna och inte skorna efter fötterna. Ganska bra att jag slutade med fotbollen då, där köper man ju svintajta skor för att de ska formas perfekt efter foten. Inte konstigt att jag fick ont i fötterna när det var de som omformades.
Sen tog han tag på mitten av lilltån och sa "Man kan ju kapa av den här.... göra den kortare" och jag spärrade upp ögonen och fick lite panik, släpp min lilltå! ... typ.. sen drog han ut tån och fortsatte "Eller så stelopererar man den så att den är rak hela tiden". Panik.
Jag vill inte gå runt med en lilltå som står rakt ut och inte böjer sig när man går. Jag vill heller inte gå runt på stranden i resten av mitt liv med en halv lilltå utan nagel!
Det hela avslutades med att jag fick en remiss till en kirurg som bara håller på med fötter och sen får han komma med förslag. Och så fick jag en liten utskällning för att jag har "tjejskor" på ett sätt som läkaren tyckte var diskret. Mina stövlar är faktiskt väldigt mjuka och pga det så kan man se exakt vart mina lilltår är trots att jag har skor på mig, de har liksom fått en egen lite utbuktning att röra sig i.
Nejmen jag röstar nej för att operera tårna... det står inte på min "att göra" lista.

Supa på jobbet

Skrivet 2008-11-24 @ 22:19:38
Såg just på Boston Tea Party när Filip och Fredrik är dyngraka på jobbet. Det var rätt kul att titta på faktiskt men herregud vilka människor... men men, har man inget vettigt för sig så hej varför inte supa järnet på jobbet?
Men de spelade nog över lite.... kan man verkligen bli sådär full som de var? Ramla omkull varannan sekund? Visst har man ju sett folk som gått som bambi på hal is på nätterna efter en kväll på krogen men herrejesus det där var ju sjukt.

Om du missade det så kommer det nog upp på kanal5.se inom några dagar.

Blä för google

Skrivet 2008-11-24 @ 21:48:55
Det här med bloggar är lite jobbigt, ser att någon har kommit in på min blogg genom att googla på "thg lärare slagit huvudet". Fan ta google ibland. Jag venne varför men jag vill liksom inte att typ lärare eller något annat ska snubbla in på min blogg. Jag vill inte att någon som känner Peter ska snubbla in på min blogg och läsa om vad som har hänt.. då känns det som om jag är nån dum kvällstidning som gör allt för att ragga läsare... Nej men det är svårt att förklara... jag vill bara inte att just de där inläggen ska finnas tillgängliga för google.

Djupa tankar

Skrivet 2008-11-24 @ 21:19:56
Jag kan inte släppa det här med Peter, det är ju helt sjukt! Vi har inte ens haft honom i något ämne men ändå så avgudar vi honom, kan ni förstå vilken energi han sprider då?
Kanske verkar lite fånigt att sitta och tycka synd om en lärare men han är så jävla go och glad. Han är absolut den bästa läraren som sitter inne i NV lärarrummet. Varför ska just han råka ut för det här?
Många i hans närhet och han, om han vaknar, lär ju få en helt annan syn på livet nu. Vår kemilärare blev jätteledsen över det som hände så hon satt hela dagen och försökte räkna ihop poängen på våra kemiprov men hon klarade inte av det. Men vi förstod såklart och sa att det inte var någon brådska, det är okej om hon tar tid på sig.
Jag förstår mig inte på de här som säger att allt har en mening, vad är meningen med det här?

Egentligen borde inte de som vet vem Peter är läsa det här för det lär ju inte hålla hoppet uppe men jag måste få det ur mig. Mammas kollega ramlade i en trappa för ett tag sen, några månader sen.. kanske ett år sen, och hon hamnade också i koma. Tre veckor efter olyckan så dog hon. Varför har vi trappor!?!? Alla borde åka hiss från och med nu!

Vad är meningen med det? Vad är meningen med att mammas kollega skulle dö? Varför ligger Peter i koma? Varför misshandlar vissa föräldrar sina barn till döds? osv...
My ass att allt har en mening.

Lunga, hjärta, njure och lever

Skrivet 2008-11-24 @ 18:03:46
Vi hade biologilabb som sista lektion idag. Ganska segt eftersom den andra labbgruppen fick gå hem, men vi drog oss till lektionen tillslut. När jag kom in i klassrummet så stod det en bricka på varje bord med massa äckel. Jag kunde inte avgöra om det var äkta eller inte men efter att ha frågat läraren så visste jag var det var på brickorna... Det var inälvor från ett får. Allt från struphuvudet ner till njurarna. På varje bord!!!
Jag klarar liksom inte ens av att ta i rå kycklingfilé utan att bli äcklad. Att det ligger organ från fyra får på borden i klassrummet är ju knappast bättre. Yousra och Nooralhuda fick sköta äcklet i vår grupp, vi andra tittade bara på. Men Yousra och Nooralhuda var lite för ivriga, de skar lite överallt och glömde bort oss andra ibland och lekte sin egna lilla lek med skalpeller, organ och pincetter. Sen blev det inte bättre av att läraren kommer fram just när de är i sin egna lilla värld och inte visar oss något och påstår att vi andra som inte leker slaktare inte vill lära oss något.
Lukten var inte så härlig och den kom i vågor. Sonya blev så pass illamående att hon var tvungen att gå ut några gånger. Jag var tvungen att göra det när vi höll på med levern, stanken som kom ut när Yousra skar upp den och vek den mot oss var outhärdlig. Sen var det bara att slänga av sig labbrocken och tvätta händerna och fly därifrån innan man fick kväljningar. Att dissekera lunga, hjärta, lever och njure på en dag var lite too much. Jag hör fortfarande ljudet från när vi klippte upp luftstrupen.
Här har ni lite bilder så ni förstår hur äcklad jag var. Lägger upp de i miniatyrer så att ingen behöver se dem ofrivilligt. Jag klarar knappt av att titta på dem. Jag som hade tänkt äta... efter det här inlägget måste jag nog vänta lite. Den sista bilden är minst äcklig. Det är en njure som vi skurit rakt igenom och öppnat som en bok. Lärarens mamma som var med (!?!?!)blev väldigt stolt och gick runt med den för att visa alla andra.

   

Krya på dig

Skrivet 2008-11-24 @ 16:35:33

Imorse var vår mattelärare på dåligt humör och sen slutade lektionen tidigare för att hon skulle på ett akut personalmöte om något tråkigt som hade hänt. På nästa lektion berättade vår andra lärare vad som hade hänt. Peter som är lärare på skolan, inriktningsledare för NVNV och min och Julias projektarbete hade ramlat ganska illa i helgen. Han hade ramlat i en trappa och slagit i huvudet. Han fördes till sjukhus och opererades... han är fortfarande medvetslös.
Så det har varit lite dystert bland lärarna på vår linje idag. Peter har ju fru och barn också... jättehemskt.
Några av oss tjejer var nere hos skolsyster på lunchen och pratade av oss lite och då kom självklart Peter upp som samtalsämne. Sonya sa att hon hoppas att han vaknar upp snart och då tittade skolsyster upp på oss och frågade "Vad har ni fått veta?" och då berättade vi att läraren hade berättat att Peter hade ramlat, opererats och ligger nu i koma.. men operationen var lyckad. Skolsyster började le lite försiktigt, lite falskt, och så sa hon "bra.." och sa att man måste hålla hoppet uppe. Men med tanke på skolsysters reaktion så tolkar vi det som att läget är värre än vad vi har fått veta.
Men vi hoppas att han vaknar upp och att han blir så återställd som möjligt. Hoppas att hans familj klarar sig också.
Vi är ett gäng i klassen som tänker skicka blommor om några dagar. Vi tänkte skicka dem imorrn men skolsyster sa att vi borde vänta ett tag eftersom både Peters klass och skolledningen skickade idag.. Det kan vara skönt för hans fru om det sprids ut lite mer.
Så ta det försiktigt ute nu när det är så halt.

Ingen big deal

Skrivet 2008-11-23 @ 22:01:52
Var på ikea för några veckor sen och köpte en ny dyna till en stol som jag har i mitt rum. Patrick skulle också ha en ny dyna så han följde också med och Sebbe var såklart också på plats. Nere på lagret så blev det någon slags lekstuga, Patrick och Sebbe slogs med dynorna så Patricks plastförpackning var helt trasig när vi kom fram till kassan. Patrick fick också för sig att hoppa ner i en kartong och så fick jag en briljant idé och tog upp mobilen för att ta kort.
Efter lite fix i photoshop så kan jag presentera resultatet:Det kanske bara är vi som tycker att det är kul... inte vet jag..

Intervju om första mensen

Skrivet 2008-11-23 @ 20:21:58
Haha jag garvar så att det rinner tårar! 1000apor.se är faktiskt sjukt roligt ibland, men bara ibland. De kan vara lite taskiga men endel klipp och fejkade intervjuer är skitroliga.

Här har de fejkat en intervju med Blondinbella och att hon har fått sin första mens. Sen har de fejkat alla andra stora bloggares gratulationer till henne. Det roligaste är inte att det är just Blondinbella de driver med utan själva intervjun, sanslöst!
Läs artikeln här på min blogg för det var lite krångligt att länka till den. De andra bloggarnas gratulationer kan du läsa här.

Hallå där, Blondinbella, som i går förmiddag fick sin första mens. Ett grattis kanske är på sin plats.
- Ja, tack! Det känns verkligen skitkul.

Hur gick det till?

- Jag var i plugget. Jag hade kissat och så torkade jag mig rätt hårt i snippan med ett strävt papper. Typiskt sånt där skol-sosse-papper. Å-så-ba - SPLASH! FLOSH! Wham-Bam, thank you, ma'm!

Vad gjorde du då?

- Vad fan tror du? Jag torkade som en liten jävla dåre, så klart. Använde papper, trasor och all annan skit jag kom över för att kontrollera blödandet. Det var som i en krigsfilm där jag både var sköterskan och den skjutne soldaten på en och samma gång. "Oh, Jesus Christ, I have to stop the bleeding", skrek jag och baddade och sen viskade jag: "Please, nurse. Help me Help me. Oh, dear God, help me."

Oj, det låter dramatiskt. Lyckades du stoppa blödandet?

- Ja, efter någon minut lugnade det ner sig. Blodet levrade till en tjock kaka som lade sig som en lock över snippa och kittlare. Ge mig en kniv och jag kan karva till blodpudding av skiten, ha ha.

Men nu är du glad?
 Ja, visst är jag det. Det här är en framgång för Blondinbella AB. Nu kan pappa ta in tamponger, bindor och annan skit som annonsörer på sajten. Jag blöder hela vägen till banken kan man säga, ha ha!

Var går gränsen för det kommersiella som omger sajten?
- Mens är okej. Och det där kan man ju utveckla också. Säg att jag karvar en snippa i min panna. Det börjar blöda, fine. Det är mens! Det innebär att jag kan karva snippor lite här och var på min kropp och ha perma-mens.

Perma-mens?
- Ja. Evig mens. Den ständiga mensen. Det är ett koncept. Här skulle jag kunna coacha andra unga kvinnor också.

Det låter spännande.
- Det är det också. Tänk att blöda som ett svin från snippor som man karvat ur i ens rygg, lår, armar - allt. Det skapar ett jävla genomslag, skulle jag säga.
 
Till sist - vad önskar du dig mest av allt just nu?
- En Fiskars morakniv.

För att göra blodpudding?

- Nej. För att karva ur ett köttigt sår i formen av en snippa som löper från min nackjävel ända ner till stjärtjäveln. Oh my God! Vilken jävla kanonsnippa det skulle bli. Det skulle förmodligen bli världens största snippa. Det skulle man kunna sälja in mot annonsör.

Glada tider i skolan!

Skrivet 2008-11-23 @ 19:39:47

Hittade lite bilder i min mobil som jag inte har sett. Kommer inte ihåg vem det var som lånade min mobil men det var någon av killarna. Vi hade rast men eftersom jag antecknar som en nörd på lektionerna nu för tiden så satt jag och skrev hela rasten.
Ser ju väldigt glad ut på bilden, fin hållning också. Men kom igen... Det är den andra lektionen på torsdagar efter det inviduella valet som är 1,5 timme och sen är naturkunskapen lika lång och man är hungrig. Och dessutom så skulle vi se en film efter rasten, om nilabborren. YEEEEEEEEEEEAAAAAAY!!
Jag har mössa på mig, det betyder att jag är trött och sov för länge för att hinna göra något med håret. Inte en bra dag med andra ord.


Glatt humör i skolan. På bilden syns även Julia, Emilys arm och Yousra

Gymnasiemässan

Skrivet 2008-11-23 @ 19:27:43
Jag stod på gymnasiemässan förra helgen och gjorde reklam för Thorildsplans NV-linje. Jag tycker att det är ganska roligt faktiskt för man märker hur man verkligen lurar på alla elever att komma på öppet hus. Förra året stod jag både på mässan och på skolans öppet hus och jag kände faktiskt igen flera stycken som jag hade pratat med på mässan, Ca-thing!
Peter som var ansvarig för representanterna från NV verkade glad när jag anmälde mig som frivillig och så skrev han upp mig på det passet som han sa var det viktigaste, Lördag 12-15. Helt okej för mig för jag ville inte stå på skoltid och missa lektioner. Men av någon anledning så stod det bara en från NV där varje pass, det var ingen från matte/data klasserna där. Jag stod ju och pratade konstant och det blev liksom en kö med föräldrar och elever som ville prata med mig, skitjobbigt. Men det var jättemånga föräldrar som tackade så hemskt mycket innan de gick vidare, de sa att jag hade gett dem väldigt bra och intressant information. Väldigt trevligt måste jag säga... förra året var det endel föräldrar som hoppade på mig mitt i allt och frågade hur det gick för mig i skolan, om jag hade bra betyg. Det kändes mindre trevligt.

Min taktik är att vara ärlig, de flesta eleverna står ju bara och säger att deras skola är perfekt, den har inga brister, det är en fröjd att gå till skolan och blablabla. Jag skulle iallafall bli mer intresserad om det är någon som är ärlig. Men bara för det så stod jag ju inte och snackade massa skit om skolan. Men när eleverna frågar om det är bra skolmat så säger jag att alla elever klagar på sin skolmat, på alla skolor, men maten är ätbar och det finns alltid fil och flingor om man föredrar det. Alla frågar alltid om det finns något negativt med skolan och då gäller det ju att man är förberedd. Jag körde på att det är kallt i skolan. Det är ju mycket bättre att nämna en skitsak som är lätt åtgärdad än att säga typ säga att hälften av lärararna suger. En tant som jobbar på expeditionen stod och pratade med någon förälder och fick frågan om vad som var negativt med skolan och då högg hon tag i mig lite panikartat och bad mig svara på frågan. Sen kom och fram lite lättad "Bra! Bra svar! Smart att ta något såntdär litet!" .... men daaaah liksom. Haha.

Snöpromenad

Skrivet 2008-11-23 @ 18:55:22
Jag och Sebbe tog en promenad nere på fältet för att njuta lite av snön. Vi njöt i ungefär 10 minuter och sen började det blåsa så mycket så våra kinder frös till is. Det var lite kämpigt och kallt att ta sig hem eftersom vi hann gå rätt långt innan vi la märke till hur kallt det faktiskt var.
Vi tog lite bilder i början av promenaden iallafall. Innan det blev för kallt. Ni kanske ser på bilderna att Sebbe var lite missnöjd i början, han ville inte gå på promenad... han ville åka och titta på ny mobiltelefon.
Men han blev lite gladare när han fick leka med kameran.

Om ni undrar vad det är jag har på huvudet så är det ett dött djur. Nej men det är pappas gamla mössa som de hittade i huset i Mora när de rensade. Otroligt skön och varm mössa och det är ju inne med sånnadär mössor nu, haha.

   

Nu är det vinter

Skrivet 2008-11-23 @ 18:39:54

Känns som om folk har väntat på vintern. Snön föll ju ner ganska plötsligt och låg kvar för en gångs skull och då åkte det fram både skumtomtar och glögg här hemma. Men det är ju faktiskt snart december.
Jag och Sebbe var på bio i onsdags och då föll det några snöflingor som försvann så fort de nådde marken men helt plötsligt så kändes allt så juligt, utanför Heron City så spelades julmusik och de hade pyntat för fullt inne i byggnaden.

Det är väl både bra och dåligt att snön ligger kvar, bra för att det inte blir slaskigt och äckligt när det ska smälta och frysa, smälta och frysa osv. Men det är väl mindre trevligt med tanke på alla obekvämligheter, som t ex att Sebbes bil snöar igen och så får man stå och sopa taket och skrapa rutor. Blä.


Sebbes bil igår

Björn Borg underkläder

Skrivet 2008-11-23 @ 17:50:32

Jag och Sebbe tog en sväng till Outlet i barkarby igår och kollade i lite affärer. Björn Borg affären hade extra rea som vanligt, och när de har rea så är det ordentlig rea. Det var 50% rabatt på alla damunderkläder och på outlet så är det oftast lite billigare i normalt fall också.
Jag passade på att köpa ett dubbelpaket med boxers och en mjuk bh utan bygel och åtsittande band, väldigt bekväm.
Det hela gick på 219:-. Bara trosorna skulle liksom ha kostat 239:- från början.
Mycket bra affär, har tipsat mamma om rean så att hon kan köpa billiga julklappar till mig.
I just love Björn Borgs underkläder!

Planerat outfit

Skrivet 2008-11-21 @ 21:52:37
Nu har min blå klänning kommit! Men jag skulle nog faktiskt kalla den för topp istället, den är lite för kort för att ha som klänning tycker jag. Jag har tänkt ut en outfit som jag vill använda när jag faktiskt får den, det är ju en julklapp från Sebbe så jag får den först vid jul.
Eftersom det är paljetter på den så passar ju mina paljettskor perfekt! Sen är jag faktiskt lite sugen på att köpa sånnahär tights som ser ut att vara gjorda av latex.. Karro hade sånna på krogen för några veckor sen och det var liksom inte alls konsigt. Så jag tänkte köra på det eller ett par kolsvarta tajta jeans.. eventuellt Cheap Monday. På bilden här ser tightsen lite mobbade ut för att de är så korviga nertill, men använd fantasin, tänk er det framför er!

Utbildningar

Skrivet 2008-11-21 @ 20:59:53
Har kollat lite mer i min hög med papper och kataloger från mässan. Jag har kommit fram till att jag inte ska bli kiropraktor eller naprapat, den utbildningen kostar ju pengar! En kiropraktor utbildning där de påstod att man visst kan bli legitimerad kiropraktor i Sverige fast alla andra säger att man måste plugga i typ Danmark isåfall. Den utbildningen kostade 70 000:-/läsår och den är fem år lång. Hallå!?! Snacka om att vara skuldsatt för livet, den där skulden betalar man inte direkt av på ett år.
Slängde den broshyren och började titta på naprapat istället. Jo tjena den kostade 72 000:- första läsåret och sen ökade det varje år så det sista året kostade det 92 000:-. Helvete heller, så sugen är jag inte på att bli naprapat eller kiropraktor.

Men har blivit lite intresserad av lite olika utbildningar på Karolinska och de tar ju in folk via intervjuer också, inte bara via betygen. Så jag har beställt en katalog därifrån nu för att kunna titta lite mer.

Fan va sjukt, det är nu man ska välja vad man ska jobba med resten av livet. Hur ska man veta vad man vill göra?

SACO-mässan

Skrivet 2008-11-20 @ 20:22:28
Idag var SACO-mässan. Kändes ungefär lika förvirrande som gymnasiemässan, det var bara att ta en påse och samla på sig massa papper och kataloger. Men det var ju lite enklare eftersom det itne finns lika många skolor att välja på, och man kan ju begränsa det hela genom att välja ett geografiskt område. Jag vill inte flytta hemifrån för jag trivs här hemma i stockholm med familj, vänner och Sebbe. Så jag vill plugga i Stockholm eller i Uppsala. Jag kan tänka mig att pendla om jag ska plugga i Uppsala men det är ju så jävla dyrt. Ett pendelkort kostar nästan två lök i månaden. Hela studiemedlet kommer ju gå till det förbannade pendelkortet. De borde ju faktiskt sänka priset på tågbiljetterna om vi ska ta hand om miljön och inte åka bil, man har ju inte råd att ta hand om miljön ffs!
Men just nu så är jag rätt inne på att plugga i uppsala. Men jag har tagit massa andra papper och broshyrer om sjukhusfysiologi, naprapat och kiropraktor. Det skulle vara kul att bli psykolog men intagningspoängen är 20.0 så det kan jag stryka från listan. Men jag återkommer när jag har tittat lite mer i alla kataloger och sånt!

Dåligt prov

Skrivet 2008-11-20 @ 19:49:28
Anusprov! Fysiken alltså. Jag pluggade häcken av mig hela veckan och sen klarar jag bara första frågan utan problem? Den här gången var det faktiskt provets fel och inte mitt. G gränsen gick vid 8 men det fanns liksom bara 8 G-poäng att få? Sen påstår vår lärare att det faktiskt var G-frågor på del två också.... tjena att G frågor är så svåra. Det som kom på provet har vi typ inte ens gått igenom. Frågorna var helt puckade och det fanns liksom fyra olika logiska alternativ på G frågorna men man fick inte veta tillräckligt för att veta vilket. Ett exempel på att provet verkligen var dåligt var VG/MVG frågorna. En fråga hade a) och b) men MVG poängen låg på a) uppgiften men för att kunna lösa b) som bara var VG var du tvungen att ha löst ut a). Det är ju sjukt ologiskt.
Yousra som har fysiken under kontroll och hjälpte mig jättemycket när jag pluggade sa att hon är glad om hon får G. Det var alltså inte bara jag som tyckte att provet sög, det var alla.

Jag är upptagen

Skrivet 2008-11-18 @ 20:40:33
Ingen blogg ikväll, har delprov i Fysik B imorgon så jag råpluggar. Stannade i skolan till halv sex igår och idag slutade vi efter första lektionen men stannade kvar till två och sen åkte vi hem och fortsatte plugga på egen hand.
Jag hatar fysik. Väldigt ologiskt och onödigt tycker jag. Men men...
Jag har laddat upp med en godispåse, en chokladkaka, tropicana äppeljuice, coca-cola och dextrosol, så trött lär jag iallafall inte bli... snarare fet.

Tänk i foto

Skrivet 2008-11-17 @ 19:17:57
Jag drömmer om min framtida systemkamera. Är ganska säker på att det blir en Canon EOS 450D istället... Mathilda som är otroligt duktig på att fota rekommenderade den. Klicka här för att komma till hennes blogg och titta på bilder. Jenny köpte en sån också och hon verkar väldigt nöjd. Så en sån blir det! Nu gäller det bara att hosta upp sex lök. Men någon gång så kommer den bli min. Jag har redan börjat tänka ut platser och saker som jag vill fota. De tre som jag är mest sugen på just nu är:
- Fontänen utanför Älvsjömässan när det är mörkt ute, kan bli väldigt coola bilder med ljusspelet.
- Fjärilshuset i Hagaparken. När jag var där förr stod en tjej och fotade med en systemkamera så jag antar att det är lugnt att fota där inne. Man behöver ju ingen blixt.
- Raffe! Sebbes grannes hund. En vit gosig lugn hund som skulle vara perfekt med en bild tagen nerifrån och upp så att man får en blå himmel som bakgrund.
Kanske låter knasigt men det kommer bli läckert. Om jag ser någon som har bilder från fontänen eller fjärilshuset så antar jag att ni har blivit inspirerade av mig!

Blodigt drama

Skrivet 2008-11-17 @ 19:02:18

Efter en oätlig lunch så gick jag och Julia runt i skolan som vanligt och av en ren slump så såg jag att det åkte in en polisbuss på skolgården. Vi ställde oss och tittade genom fönstret och såg att det stack fram en ambulans runt hörnet också. Eftersom både polis och ambulans var på plats så drog vi slutsatsen att det hade vart slagsmål. Det var väldigt lugnt i skolan så vi antog att det inte var någon stor grej så vi fortsatte vår promenad. Ambulansen stod nere vid skolsyster och jag hade en förjävlig huvudvärk så jag tänkte passa på att hämta en alvedon. I trapphuset ner till skolsyster var det också lugnt.. allt var nog över. Men när jag öppnade dörren till skolsysters korridor så stelnade jag till och vände mig snabbt bort. Det var blod över hela golvet, utsmetat som om någon rullat runt i det. På golvet låg en kille och sparkade med fötterna i golvet och skrek av smärta medan ambulanspersonalen satt runt honom. Vi gick fort upp för några trappsteg till en dörr som leder ut ur skolan, till ambulansen. På utsidan stod en tant som är typ bitr rektor och jag mumlade om och om igen "stort misstag, stort misstag" (att se blodet alltså) och hon tittade på oss och sa lite irriterat "Ja, där skulle ni inte ha gått!" Men stoppa oss då!? Om jag hade velat se allt det där så hade jag väl stannat kvar och tittat? Det kanske borde stå någon i trapphuset och stoppa folk och inte utanför?
Vi gick iväg till pizzerian där resten av klassen var och berättade vad som had ehänt och när vi kom tillbaka åkte ambulansen och en ny polisbil iväg med sirenerna på. Utanför stod en fotograf och en journalist från Expressen och tittade hungrigt in genom fönstret på den plats som alldeles nyss var så blodig. Skolan var snabba med att städa upp allt för att lugna ner folk.
Många elever såg vad som hände och vi träffade läraren som var där som berättade allt också. Såhär gick det till:
I skolan hade ett företag lite reklam och sökte nya arbetare och erbjöd eleverna jobb. En kille som vi kallas Karl ville ha jobb och pratade med dem. En annan kille vi kallar Erik kom fram och sa på skoj att Karl var en dålig kille och att de inte borde ge honom något jobb. Karl blev skitsur och så började dem slåss. Läraren gick tillslut emellan och Erik struntade då i Karl och gick därifrån. Karl var fortfarande skitarg och tillslut så slog han näven igenom en glasruta i en monter. Det började forsa blod överallt och alla fick panik. Sen ska någon/några tydligen ha hoppat på honom för att stoppa blödningen. Bra tänkt, det är jätteviktigt när man blöder i handleden! Sen hade Karl på något sätt fått hjälp längre ner i korridoren till skolsyster, det var då som jag och Julia kom.
Rutan som Karl slog igenom är täckt med wellpapp men det var ju en monter så om man tittar på andra sidan så ser man hur blodet har runnit ner längs hela rutan och på golvet är det stora mörka fläckar kvar som inte gick bort. Rutan var av sånthär glas med ståltråd i så ståltråden trasslade sönder hela armen så Karl ligger på operation nu.

Fattiglapp

Skrivet 2008-11-14 @ 22:45:19

Jag måste berätta för er hur fattig jag är. Jag är så fattig att jag glömmer bort min bankomatkod, jag använder den så sällan! När jag köpte skorna idag och drog kortet så stirrade jag panikartat på knappsatsen och tänkte "Vad är koden!?!" och sen slog jag in någonting och hoppades att det var rätt, och det var det som tur var. Men om någon skulle fråga mig nu vad min kod är så skulle jag inte kunna svara, det kommer automatiskt när jag väl står där som ett fån, som tur är. När jag handlade på ICA för någon vecka sen så började jag slå in min gamla kod... herregud. Men jag sparar faktiskt pengar varje månad så jag är ju inte helt pank, men sparpengar är inget man använder för att köpa typ en fin tröja. Men nu lånade jag ju lite till skor men lån som garanterat kommer tillbaka är okej!

Ännu en klänning

Skrivet 2008-11-14 @ 22:37:13
Kolla vilken cool klänning jag hittade igår!
Den är liksom avslappnad men ändå lite piffig och skitcool. Jag ska få den också, i julklapp av Sebbe! Han håller på och funderar på vad han ska köpa och har massa planer som verkar för dyra, så jag sa att han kunde köpa den där istället.. för den vill jag verkligen ha.
Han beställde den idag, hoppas att den är lika cool i verkligheten som den är på bilden. Alla kläder sitter fan bra på den där modellen, alla klänningar som jag har köpt från asos är det hon som har visat upp, hon säljer!
Den finns i en rosa variant också.


Klänning från asos.com för 590:-

Recept efterlyses!

Skrivet 2008-11-14 @ 22:20:59
Jag gjorde middag hemma idag, och de var inte köttbullar och makaroner. Jag skulle testa ett recept på chicken tikka masala som är min favoriträtt. Det blev ganska misslyckat, jag vet inte om jag ska erkänna att det var mitt fel eller skylla på receptet.
Eller misslyckat och misslyckat, det blev ju kyckling som had emarinerats och därför fått en kryddig smak men såsen som är poängen med tikka masala gick ju åt skogen. När jag kokade såsen i sista sekunden och upptäckte att det blev som mjölk med svarta pluppar i och klumpar av vitlök så sa jag till mamma "Det här är oätligt." och så tittade hon ner i kastrullen och sa "Ja det är det." och så försvann den hemska röran ner i avloppet.
Den tikka masala som jag vill ha är den som bland annat serveras på little india i kistas food court, kungshallen osv. och den är orange/röd och det jag gjorde var typ vitt. Det verkar bara vara deras superrecept som får den där härliga färgen och den milda smaken. Alla andra recept jag hittar är starka men den som jag vill ha är väldigt mild och smakrik.
Men man kan ju inte fråga på little india om receptet? De lär väl inte ens ge ut receptet?

Om någon vågar fråga och får tag på receptet åt mig så lovar jag att den personen får en biobiljett av mig eller något annat trevligt av mig!

Nya skor

Skrivet 2008-11-14 @ 22:03:56
Idag köpte jag nya skor. Visade mamma mina trasiga skor igår och påpekade hur lite pengar jag har och så sa hon att jag skulle få köpa ett par skor när hon fick lön. Men jag orkade inte vänta och förde över lite pengar från mitt sparkonto så länge.
Det var en ganska snabb skoaffär. Jag visste att jag ville ha någon lite högre sko i skinn, något som liknar Nike Air Force men inte riktigt så klumpiga.
Jag köpte ett par svarta Puma skor för 799:-. Det var flera år sen jag hade skor i den här modellen så det känns jättekonstigt, men de är ju praktiska. Skinn är ju bättre än tyg nu såhär på hösten också.
Ligger i sebbes säng nu med skorna på mig för att töja ut dem lite, jag har så satans breda fötter så mina lilltår blir totalt mos när jag har köpt nya skor.


Puma sko, 799:- på Stadium
(skorna har inte samma muppiga form i verkligheten)

Listan v.46

Skrivet 2008-11-13 @ 19:37:59
Tänkte börja med sånnahär listor som alla har fast de flesta kallar sina för "utelistan" och "innelistan" det är töntigt så jag gör positiva och negativa listan istället, jag är en sån rebell.
Vet itne hur ofta de kommer upp, venne om jag är tillräckligt kreativ för att göra det en gång i veckan.. men men.
1. Mina grannar som enligt mig bygger en pool.
2. Folk med andedräkt som luktar död människa, det ska alltid sitta någon sån nära mig på tunnelbanan.
3. Vår vikarie som går runt med sandaler, barfota och visar upp sina tånaglar som av någon anledning är svarta och tjocka, det verkar växa en ny värld på dem. Han är forskare också, han kanske kan forska lite om sina tånaglar..
4. Det är blött ute... och jag har hål i mina skor.

1. Vi i studentkommittén har sjukt bra idéer för mösspåtagningen. Det blir en sorts revy, mer än så kan jag inte säga.
2. Jag ska stå på gymnasiemässan på lördag och snacka massor, ganska kul faktiskt.
3. Jag fick två biobiljetter igår, förra årets julklapp från pappas jobb som ingen har använt.
4. Grannarna slutade precis spola vatten!!!

Mina grannar, igen

Skrivet 2008-11-13 @ 18:58:19
Det är något skumt som pågår i mitt hus ikväll. Grannarna över oss har borrat, hamrat och sågat konstant i typ två veckor nu. Nu har det forsat vatten i ledningarna i över en timme. De har på kranen för fullt där uppe så det låter ju ner i vår lägenhet eftersom det verkligen tjuter om vattnet.
Mamma och Pappa gick tillslut iväg för att plinga på våra grannar här på samma våning för att höra om de också hörde vattnet. När de plingade på de till höger om oss så släckte de lampan i vardagsrummet men ingen kom och öppnade...? Jävla osmart att släcka lampan när någon plingar på om man ska låtsas att man inte är hemma.
Tillslut gick de upp till dem som bor ovanför oss för att se vad dem håller på med. Deras förklaring var att de fyller hinkar med vatten för att de har stängt av vattnet..? Varför har de stängt av vattnet och varför ska de göra det igen? Och hur många hinkar har dem egentligen!? Vid det här laget borde de ju ha hinkar fyllda med vatten i hela lägenheten. Pappa tror att de spolar i badkaret utan att ha satt i proppen.
Jag har två teorier:
- Från första början så sa jag att de säkert bygger en inomhuspool eftersom de lät så otroligt mycket och aldrig slutade, och när vattnet började rinna idag så förstärkte det min teori, de fyller poolen!
- Min senaste teori är att de har ett lik i badkaret som de spolar vatten på i förhoppningar om att kroppen ska lösas upp och försvinna i avloppet.

Vi får väl se vad som händer.

Samer

Skrivet 2008-11-13 @ 18:04:40

Är det någon som har något som bevisar att samerna INTE är Sveriges urinvånare? Länk till någon text eller någon släktforskning?
Mamma vill nämligen ha ett bevis på det, hon avskyr samer. Samerna har ju kommit på nu att de är sveriges urinvånare och därför anser de att de har rätt till massa saker, t ex att de inte ska behöva köpa fiskekort för det gjorde inte deras förfäder.
Vems jävla förfäder betalade fiskekort får jag lov att fråga? Om det inte fanns någon sån lag i norrland så fanns det knappast det i resten av Sverige heller.
Muppar.
Jag ska också köra på den där stilen "Gustav Wasa är en av mina förfäder så jag tycker att jag har rätt till en ganska stor del av det här landet".

På tal om samer så har min mamma berättat en rolig historia om en same, en sann historia.
När mamma bodde uppe i dalarna och hade flyttat hemifrån (innan hon träffade pappa) så träffade hon en same. Eller hon träffade honom typ fyra gånger för att de hade en gemensam kompis. En dag ringde det på dörren och utanför stod samen i samedräkt och hela köret, mamma berättade att hon inte skulle bli förvånad om han hade renarna parkerade nere på gatan. Men så stod han där och såg ut som ett fån och hade träffat mamma fyra gånger, de kände inte ens varandra... och så friar han! Hahahahaha. Sinnessjukt! Mamma beskriver det som en skräckupplevelse.

Ja må han leva!

Skrivet 2008-11-13 @ 16:49:33
En kille i klassen fyllde år idag och därför roade vi oss med att sjunga "ja må han leva" på lunchrasten. Det var faktiskt väldigt roligt men jag vet inte ens om han som fyllde år var där när vi sjöng, haha. Nader körde sin egna version av låten. Men högljudda var vi!
Här är ett litet klipp på det hela men min mobilkamera suger när man spelar in videor, autofokusen har typ slutat fungera. I soffan sitter Nader och Wikner och det är Arya som bjuder på dansen.

Kinakaka!

Skrivet 2008-11-13 @ 16:46:07
Laddade precis upp ett klipp på youtube och då kom jag på att jag aldrig har visat det här klippet. Det är från i somras när Sebbe var i Mora. Vi skulle gå på bio och se Batman och Sebbe fick en allergisk reaktion. Först trodde vi att han hade fått något i halsen för han blev hes och sen tappade han nästan rösten och lät jätteynklig. Sen svullnade hans öga upp precis innan bion och då förstod vi att det var allergi, men det var roligt innan vi kom på det :P

Denis Sergovskiy

Skrivet 2008-11-12 @ 20:05:35
Shahnur i min klass skickade det här klippet till mig. Jag blir äcklad men Shahnur tycker att han är fett snygg. Det där är för mycket muskler, kolla på hans lår! Låren ser ut som två stycken belgian blue. Han kan ju knappt röra på sig. Nej usch jag får rysningar.

Kom igen nu tjejer, är det  här snyggt!?! Kommentera!

Alve har ingen talan

Skrivet 2008-11-12 @ 18:05:22

Jag har slutat på fotbollen nu. Jag känner att jag inte har tillräckligt med tid till skolarbete. Och det är nu man ska satsa på skolan, vill jag spela fotboll så kan jag göra det efter studenten, men jag kan inte gå tillbaka och ändra mina betyg senare. Det är nu det gäller.
Annika, lagledaren, tyckte att det var tråkigt att jag skulle sluta men hon sa inte emot. Hon förstår att jag vill satsa på skolan och hon höll med om att det är nu man ska satsa. Det kändes jätteskönt att någon sa att det var "okej".. om det hade vart massa tjat om att jag skulle stanna så hade det bara blivit jobbigt och så hade både fotbollen och skolan fått lida för det.
När jag hade pratat med Annika så skrev jag i gästboken på lagsidan och tackade för mig och önskade alla lycka till i framtiden. End of story.
Trodde jag...
Gick in på lagsidan idag och då har någon Alve som jobbar på kansliet skrivit följande:
Det är bara dom klena som viker sig. Det finns de i landslaget som tänkte sluta 16-17 år åldern, men ändrade sig av någon anledning. Kanske var det gemenskapen?
Jakobsbergs Goif var Svenska mästare 1977, Bra vaa!

Ursäkta mig? Tack som fan för den. Och jag skiter väl i vad de i landslaget tänkte när de var 16-17 år? De som fortsatte och satsade på fotbollen lär väl bli helt värdelösa om de blir av med en fot, vad ska de leva på då om de inte har någon utbildning?
Jävla pundhuvud, ursäkta mig men han är ju för fan en vuxen människa, har man ingenting bättre för sig än att kommentera på damlagets hemsida att JAG har valt att sluta? Vissa kanske vill satsa på skolan och få en ordentlig utbildning och ett ordentligt jobb, alla kanske inte vill sluta upp på ett kansli för en fotbollsförening. Och föreningen har förresten varit riktigt jävliga mot vårat lag sen vi blev ett damlag och nu kommenterar dem när folk vill sluta? Muppar.

Jag svarade iallafall:
Okej tack för den? Men jag kan ju informera dig om att jag inte vill spela i landslaget och jag "viker" mig för att jag ska satsa på skolan för att kunna komma in på en naturvetenskaplig utbildning efter gymnasiet för att få ett ordentligt jobb.

Men stort tack till dig Annika som pushar på mig och uppmuntrar mig till att prioritera skolan! :)


Hoppas att lille Alve förstår piken med "ett ordentligt jobb". Annika kommer säkert ta bort inlägget... men om jag har tur hinner han läsa det innan hon gör det.
Visst folk kanske tycker att man kan kombinera fotboll och plugg. Men jag går en skittuff naturutbildning, jag har prov MINST en gång i veckan plus inlämningar och labbrapporter. Jag måste få MVG i nästan alla ämnen jag har kvar för att komma in på någon naturvetenskaplig utbildning. Jag känner att jag hellre slutar på fotbollen och då pluggar och kollar på tv ibland på min fritid än att bara plugga, stressa till fotbollen, sova, plugga mer, fotboll osv...
Jag behöver tid till mig själv som mamma brukar säga.

Skrattretande

Skrivet 2008-11-12 @ 17:04:43
Det här är lite skrattretande. Jag sitter och letar efter min mobil W760i som jag vill, jag väntar på att priset ska gå ner lite.
Det är ju alltid skumma företag som säljer allting billigast så jag klickade på ett av dem för att läsa omdömen från andra kunder. Alla skriver att det är skitdåligt, dålig service, kontakt, leverans... hela köret. Sen är det två som har gett dem fullpott och skriver värsta uppsatserna om hur bra det är och påstår att varan sänktes i pris efter att de hade beställt och då ringde dem upp och sa att killen fick mellanskillnaden i form av ett presentkort. Den andra påstod att han beställde en mobil men när den kom då var det en bättre mobil som han hade fått bara sådär.

Ska vi dra slutsatsen att det är de som äger företaget/ jobbar där som skrev de där bra recensionerna?

http://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?ftgid=4607

Spacecard

Skrivet 2008-11-12 @ 14:03:03

Patrick kom nyss hem från skolan, de hade vart på teknikska museet och spelat in filmer. De gjorde egna uppfinningar för ett tag sen och nu skulle de leka lite tv-shop. Så de stod i värsta studion och spelade in det hela så det var ju rätt coolt. Patrick var den som skulle berätta om produkten. Deras produkt var ett kontokort, spacecard, som man typ kunde ladda in alla sina andra kort på så att man bara behövde hålla reda på ett kort (värsta smart någon måste fixa det på riktigt!). Och sen när han hade pratat klart om själva produkten så drog han upp de här typiska tv-shop grejerna "Om du ringer nu så får du blablabla" och så sa Patrick "Om du beställer nu så får du även med en sax, så att du kan klippa sönder alla andra kort." "Just nu kostar korten 499:- men du får en mängdrabatt på 5:- om du beställer 5000 Spacecard."
Haha herregud. Såntdär vill jag också göra i skolan! Men nej när vi väl får lämna skolan så får vi åka på föreläsning på universitetet. Sist vi var där så somnade jag, riktigt djupt också. Men vafan de pratade om att typ färga råttor göra dem feta och sen någonting om olja... mer än så kan jag inte berätta eftersom jag somnade.

Panik

Skrivet 2008-11-12 @ 13:31:33
Men shit nu får jag ju panik över provet. Smsade Malin och frågade hur hon tyckte att det gick och så fick jag svaret "Jag är snart klar". Nu är det liksom tre och en halv timme sen jag lämnade in mitt arbete!

Dålig catwalk

Skrivet 2008-11-12 @ 13:20:33

Jag ser att de håller på att byta ut modeller på asos.com. Det finns en hemsk modell där som är jättepinsam, måste visa er henne innan hon försvinner från sidan!

För er som inte vet så kan man få se alla kläder på en catwalk på asos.com så att man får se hur tyget "rör sig" och det är faktiskt jättebra. Men vissa av modellerna går ju som idioter. Och den här blonda lilla flickan fick mig att asgarva första gången jag klickade på en klänning som hon bar...
Min fråga är; VAD GÖR HON!? Tror hon att hon är någon elefant som ska gå över ett träsk eller!?

Har massa länkar här, det ser konstigast ut på tillbaka vägen, ser ju ut som om benen ska gå av eller nått.
(Klicka på länkarna och klicka på "Click to view catwalk" under den stora bilden)
Catwalk 1
Catwalk 2 - hon ser bajsnödig ut på vägen tillbaka
Catwalk 3
Catwalk 4 - "och så kör vi höga knän!"

Systemkamera

Skrivet 2008-11-12 @ 12:51:36

Herregud, bara för att jag blev klar med provet så förbannat tidigt så har jag massa fritid nu, tid för att tänka och fundera. Det var riktigt länge sen jag hade sån tid så mitt huvud svämmar ju över. Det som jag tänkte på för fem sekunder sen var att jag kanske ska göra om bloggen igen. Funderar på att ta bort mönstret i bakgrunden och göra den enfärgad istället, man få bloggen att se så mycket proffsigare ut då! Men jag vill ändå ha lite mönster och färg... jobbigt.
En annan sak som jag tänker rätt mycket på nu är att jag verkligen vill ha en ny kamera. En systemkamera. Jag tycker ju att det är kul att fota men det har inte blivit så mycket sånt på senaste tiden eftersom jag är trött på min digitalkamera. Jag har haf tmin kamera i tre år och använt den flitigt så den börjar bli lite sliten... jag tycker att blixten är lite trött och zoom knappen håller nästan på att ramla av, känns det som iallafall hehe. Så nu ska jag börja spara till en digital system kamera, tänkte satsa på en Canon för mamma och pappa har två sånna med massa tillbehör men de är inte digitala. Min plan är att jag kanske kan köpa en kamera som deras blixt fungerar på.. för de har ganska bra blixtar.
Sebbe föreslog den här Canon EOS 1000D för cirka 4300:-. Men sen tittade jag på 450D också... jag tror att Jenny har en sån. Tack Jenny, jag blev så avis när du köpte din kamera så nu ska jag se till att jag köper en egen någon gång!
Men jag vet ju så lite om systemkameror!

Krulltott

Skrivet 2008-11-12 @ 12:29:28
Idag är första gången som jag har platt hår på väldigt länge. Jag har varit så trött så jag har inte orkat platta det. Min taktik den senaste tiden har vart "duscha och sov". Jag har aldrig tagit mig tiden att föna håret och hålla på. Jag orkade inte ens platta det i fredags när vi skulle hem till Martin i klassen på födelsedagsmiddag, men då trodde folk att jag hade lockigt hår för att det var fint. När jag har lockigt hår så betyder det att jag är lat, det är ungefär samma sak som när andra bara sätter upp håret i en knut för att de inte orkar göra någonting. Men det är väl kul att folk tror att man har tänkt på sitt utseende när man egentligen är lodig... eller kanske inte.


Jag har bloggattack just nu, bara för att jag inte har bloggat på länge.Kollega

Skrivet 2008-11-12 @ 12:20:09

Jag får sällskap på posten i jul. AnnaMaria bad om mailadressen till den ansvarige och så skrev hon att jag hade berättat om jobbet för henne och att hon skulle vilja jobba där. Så hon fick komma på en intervju och så fick hon jobbet, samma veckor som jag ska jobba. Så Hans, den ansvarige, sa att jag ska lära AnnaMaria allting första dagen.. det blir nog bra. Jag hade också velat ha det så, det var så pinsamt första dagen när man skulle lära sig allting. En av de som lärde mig var så otroligt jobbig, han var modell och riktigt lat. Han var inte så bra på att lära ut heller, han var mest bitchig. Usch.

Köp killtröjor!

Skrivet 2008-11-12 @ 12:15:57
Jag är faktiskt säga att den här t-shirten var ett rikigt kap. Köpte den för 30:- på jack and jones i somras och jag är fortfarande nöjd. Det är väl ingen som vet att det är en killtröja liksom. Det är jätteskönt att kunna ta på sig en stor t-shirt till jeans tycker jag, det är snyggt men ändå avslappnat. Sen så är det oftast bättre kvalitée på killtröjor. Det är faktiskt svårt för tjejer att hitta en schysst ljus t-shirt för budget kedjorna använder nästan genomskinligt tyg så man behöver ju nästan tre t-shirtar på sig för att inte visa upp tuttarna för mycket. Det var likadant när vi fick pröva studentmössor och andra kläder, då fanns det två vita t-shirtar, en för killar och en för tjejer. Tjejtröjan var helt genomskinlig och så var den ekologisk. Fan va typiskt alltså, ekologiskt till tjejer bara för att tjejer är de som bryr sig och så ska det vara så lite tyg som möjligt.

Det är bullshit

Skrivet 2008-11-12 @ 11:54:12
Idag var den skriftliga delen av de nationella proven i Svenska B. Skrivtiden var fem timmar.. den är egentligen slut klockan två, om mer än två timmar men jag är redan hemma. Vi började lite efter halv nio och vid tio så var jag klar. Jag var den tredje som lämnade in mitt arbete och väldigt många blev förvånade.
Jag valde att skriva en debattartikel om klimatförändringarna. Låter skittråkigt men det var faktiskt det roligaste som man kunde välja, de andra grejerna handlade typ om reklam, religion eller uppfostran och jag har inte så mycket att säga om något av de ämnena.
I texthäftet som vi fick fanns det två olika debattartiklar om klimatförändringarna, den ena handlade om hur kritiskt läget var och den andra handlade om att det där bara är bullshit, det är naturligt att det blir varmare. Sen skulle man jämföra deras åsikter och sen få fram sin egen åsikt.
Yousra och Erik valde samma sak och de höll med den som skrev att läget var kritiskt. Jag höll med den andra, känns inte som om någon annan gjorde det, hehe. Men det hela blev ungefär en sida och det fick räcka. Vid tio kände jag att jag var klar men det var ju bara två andra som hade gått så jag satt och stirrade ut i ingenting i 20 minuter innan jaag bestämde mig för att gå.
Hoppas att jag fick med allt som skulle vara med, annars får man ju typ IG.

Fight

Skrivet 2008-11-10 @ 23:02:13
Nu har jag pluggat hela dagen, men inte så effektivt som jag hade hoppats på. Det är så otroligt tråkigt så det är jättesvårt att koncentrera sig.
Sebbe är här, han skulle hjälpa mig och förhöra mig lite på mina anteckningar men han ligger i sängen med sin dator och mumlar massor för sig själv. Han kan verkligen inte vara tyst.
Sebbe: Men va? Jaha...
Jag: TYST!
Sebbe: neej men
Jag: sscch!
Sebbe: ja
Sebbe: men vad är det här

DONK så kastade jag ett sudd på honom, ska det vara så svårt att vara tyst? Och han glömde ju bort att vara tyst hela tiden så jag laddade upp med massa sudd att kasta. Hade han hållt på tillräckligt länge hade han fått det stora rosa suddet i huvudet.

Bokade om igen

Skrivet 2008-11-10 @ 21:01:31
Vi bokade om Egyptenresan igen och flyttade tillbaka den till den 14e. AnnaMaria skällde ut mig när hon såg att jag skulle åka den sjunde, hon tar ju studenten den åttonde. Och då slog det mig att det kanske är fler av mina kompisar som tar studenten då. Så vi är borta på midsommar i år igen istället. Men man tar bara studenten en gång, midsommar är det ju varje år.
Men nu har vi betalat det första så nu ska vi inte ändra någon mer gång.

Bratz - So good

Skrivet 2008-11-10 @ 17:32:12

Jag sitter och rensar bland mina skivor och så hittade jag en oväntad singel. Bratz rock angels, de där fula dockorna som det var så mycket reklam för förut. Men så kom jag på hur det kommer sig att jag har den där singeln. Låten "So Good" spelades i bratz reklamen och jag tyckte att den var bra så jag googlade lite på den och så visade det sig att det faktiskt var Bratz som sjöng den, pinsamt. Sen skulle mamma beställa skivor från Ginza och så passade jag på att beställa den.
Men jag tyckte faktiskt att låten var bra, det är en såndär låt man bara vill hoppa omkring och vara glad till.

Och här har jag planerat...

Skrivet 2008-11-10 @ 16:01:27

Fan vad störigt. Ikväll skulle jag på teorilektion på körskolan och därför gick jag hem från skolan efter första lektionen för att hinna plugga till biologiprovet. Och nu när jag ringde för att kolla vilken tid lektionen var så var det ingen lektion den här veckan. Det är nästa vecka och då är det på tisdagar. Shit jag måste gå förbi trafikskolan imorgon och kolla vilka datum och tider som gäller så att jag inte gör såhär fler gånger.
Sista lektionen är iallafall 9 januari och då ska jag väl försöka göra teoriprovet hyfsat snabbt så att kunskaperna är färska. Har vart kämpigt med skolan nu på sista tiden men jag ska ta en lektion till innan jullovet och sen ska jag satsa hårt i början av nästa termin för det brukar vara ganska lugnt då. Blir bara jobbigt och stressigt om jag ska vänta tills studenten närmar sig.

Aja... nu har jag massa extra tid för att plugga... jippi.

Paus

Skrivet 2008-11-09 @ 22:38:34
Jag ska börja blogga igen! På tisdag gör jag come back.
Har biologiprov på tisdag och imorgon ska jag till trafikskolan på teorilektion så jag hinner inte plugga så mycket imorgon. För övrigt så var det fullt upp i helgen. Men jag återkommer på tisdag.
Ha det bra!

Misstänkt besvikelse

Skrivet 2008-11-07 @ 22:48:17
Idag fick hela klassen veta vad de fick för betyg på den muntliga delen av det nationella provet i Svenska B. Jag var ju rätt säker på ett MVG för när det gäller redovisningar och sånt så brukar jag klara mig otroligt bra utan någon större ansträngning.
Jag är i mitten på klasslistan så jag fick vänta och se väldigt många andra gå in och få sitt betyg först. Ingen fick MVG, alla kom ut och var ganska besvikna. De som redovisade samtidigt för mig fick G eller VG och jag tyckte ändå att de var rätt bra. Kriterierna var tydligen hårda på det här momentet, förklaringarna som folk fick till sina betyg var "du pratade mer om bilden än om texten" "Din koppling till texten var för komplicerad" "Du relaterade inte bra till texten" och så vidare. Det var kört för mig. Jag började tänka på mitt egna tal.. Det hela började med att jag började med en annan sak än jag hade planerat så det blev helt fel och jag fick panik och tänkte "vafan ska jag säga nu då!?!" och tillslut så sa jag "Nej det här blev fel, jag börjar om" och så drog jag om de första tre meningarna och sen flöt det på. Men jag var orolig över att mitt sätt att relatera till texten var "fel".
Sen när jag gick in för att få veta mitt betyg så slog det mig att jag kanske inte ens fick VG, tänk om jag bara fick G! Jag satte mig på en bänk framför läraren som såg allvarlig ut, nästan lite besviken. Fan också. Jag ville bara springa därifrån, jag ville inte vara med längre.
Och så vände hon på sitt anteckningspapper och sa "Jag satte MVG på dig!". Total förvirring i mitt huvud och jag spärrade upp ögonen och utbrast i chock "Är det sant!?" och hon började skratta åt hur förvånad och glad jag blev. Sen sa hon att mitt tal var väldigt bra och att hon ville prata lite mer om det med mig sen.
Så jag hoppade med ett glädjeskutt ut i korridoren och skrek att jag fick MVG. Gud vilken lättnad!
Men det blev lite död stämning när jag var så glad, många var ju jättebesvikna över sitt betyg... så jag höll låg profil och gick därifrån. Haha.

Kompis i TV-rutan

Skrivet 2008-11-07 @ 22:05:33
Satt och kollade på Fredag hela veckan och de hade filmat lite från Blondinbellas 18-årsfest. De sprang runt och drev lite på festen. Så filmade de bella och hennes tjejkompisar på dansgolvet och BAM så såg jag ju att min kompis Mathilda var med. (Hon går i hennes klass). Blev lite förvånad, förväntade mig inte att se min kompis på tv helt random.
Har inte träffat Mathilda på jättelänge, ser henne mer på TV än IRL, hahaha.
Mathilda! Har ni bokat er studentskiva? Jag och AnnaMaria vill komma! Hör av dig :)

Sliten

Skrivet 2008-11-06 @ 23:33:07
Lite dålig på att uppdatera men jag har Kemi B prov imorgon på organisk kemi och det är inte det lättaste. Speciellt inte när läraren vi hade i A kursen hade noll koll på läget och lärde oss nada, det hela blev itne bättre av att vi sen fick en PMS-dam som är doktorand inom Kemi... det blev lite hårdare tag då och hon lär oss överkursgrejer fast vi inte ens kan grunderna.
Har pluggat till det här provet hela veckan och jag kommer vara så glad när det är över.. då kan jag slappna av lite.
Men klockan är bara halv tolv, natten är ung. Många i min klass har planerat att plugga hela natten.. eller iallafall till klockan fem imorgon bitti. Jag börjar fundera på om jag också kommer få lov att göra så.
Jag har sovit typ 7 timmar sammanlagt de senaste tre dygnen och det tar på krafterna, jag är så förbannat trött! Men imorgon får jag sova. Just nu gör jag allt för att hålla mig vaken.

Upp på tårna!

Skrivet 2008-11-05 @ 14:57:14
Okej jag kan inte låta bli, men en bild till. Jag tittade på Malin och Sofias klass och så såg jag att deras foto var lite bättre matchat än vårat. Sen tyckte jag att Sofia såg lite stel ut, hon står på något annorlunda sätt på kortet. För att undersöka saken tittade jag ner mot hennes fötter och hon står på tå, och det syns! Haha jag skickade sms till hennea "Sofia du står ju på tå på skolfotot!" och så fick jag svaret "åh nej syns det?". Det var roligt tycker jag. Jag ska ta skolkatalogen som finns i biblioteket och ringa in hennes fötter så alla som kollar i den lägger märke till hennes fötter.

Täckte över hennes kompis för han kanske inte vill vara med på bild i min blogg, Sofia har däremot inget att säga till om. Och dessutom så blev bilden bra så sak samma.


Maskerad

Skrivet 2008-11-05 @ 13:32:29
Här är en bild från maskeraden i lördags, innan det gick snett! Hehe.
Malin och Micke var vampyrer med massa sår överallt.. Mickes vampyrtänder var värsta bra och satt där dem skulle men malin kunde inte ens prata med sina så hon skippade dem. Hon la dem på diskbänken i början av kvällen och där fick de ligga.
Jag skulle då föreställa en amerikansk skolflicka men alla trodde tyvärr att jag var Britney Spears. Jag tror att det var pga de där tofsarna i håret, så jag släppte ut håret. Vem fan klär ut sig till Britney Spears på Halloween?


Jag, Micke, Malin

Extreme makeover

Skrivet 2008-11-05 @ 13:23:24
Det här är det sista inläggen om skolfotona, jag lovar!
Tänkte bara säga att jag faktiskt blev nöjd med min personliga foto, jag har inte vart nöjd sen jag gick i femman!
Under högstadiet blev alla mina foton katastrof och den trenden fortsatte under gymnasiet men högstadiet är ändå så mycket värre än gymnasiet. Jag har finnar överallt och jag tyckte att det var så jobbigt att sitta framför kameran så jag blev helt flammig i ansiktet. Vissa partier är gula, andra rosa och vissa är till och med blå/lila... jag ser typ död ut på de fotona.
Det här var första gången på länge som jag bara satte mig framför kameran och ville få det överstökat.
Till vänster är bilden från tvåan och den till höger är den nya bilden. Det har hänt en hel del på ett år kan man säga, haha. Och kolla min ansiktsfärg på det gamla kortet, massa foundation och puder som är fel hudfärg kan man säga, ett dåligt försök att få huden att se perfekt ut, usch.
Ganska sjukt hur olika bilderna är. Det har ju bara gått ett år.

Klassfotot

Skrivet 2008-11-05 @ 12:48:27

Resten av skolkatalogen var en katastrof, fotografen var ju så dålig! Han placerade alla hur konstigt som helst så i varje klass så är det någon stackare som står längst bak och knappt syns, i vår klarr var det Sonya som fick ta den smällen.
Tänkte lägga upp lite high-lights från årets klassfoto:

Först ut har vi Nader som ser väldigt pervers ut, han kan ju knappast ha vart tänd på fotografen.
Shahnur har kakhålet öppet i vanlig ordning, väntar på mat.
Sen har vi stackars Sonya som av någon anledning fick stå bakom Erik som är 1,95 m lång. Det som syns på bilden är allt som syns av Sonya på fotot. Det finns värre exempel i andra klasser men jag vill inte lägga ut bilder på folk jag inte känner, hehe.
   

   Sen har vi hela klassfotot. Jag har ritat in linjer så att ni ser hur dåligt fotografen placerade oss. Den understa raden är godkänd, men varför skulle Wikner som är så lång sitta där till vänster? Mittenraden är iallafall värst.

Studentkommittén

Skrivet 2008-11-05 @ 12:34:18

Skolkatalogen har kommit! Det är alltid så kul att titta igenom och titta på folk som blev misslyckade. Men nu var det extra roligt eftersom vi i studentkommittén fick ett eget foto.
Slet upp katalogen och började bläddra till slutet eftersom sånnadär foton alltid är längst bak. Först var det elevrådet, musikföreningen, dramaföreningen och skolidrottsföreningen. Alla de där är på ett uppslag så varje grupp har en halv sida. Sen vände jag blad och fick panik, vi hade ju fått en hel sida! As in våra konstiga ansikten är stora!
Alla tjejer förutom jag ler stort och visar sina tänder. Killarna ser lite förvånade ut och jag håller på att börja skratta så min mun är stängd men spänd, det ser ut som om jag ska spricka vilken sekund som helst.
Haha men den bjuuuuder jag på!

Jobb [x]

Skrivet 2008-11-04 @ 19:26:54
Nu har jag fixat jobb i jul! De två sista veckorna ska jag jobba på posten. Jag jobbar kväll som i somras (17-23) så jag hinner med skolan också.. men det kommer bli väldigt lite fritid. Skulle jobba tre veckor först men jag har lite prov den första veckan så jag skippade den, de sista två veckorna verkar vara fria från prov... hoppas att det förblir så!
Då får jag ihop ett startkapital till egypten, egentligen så får jag ihop pengar till hela resan men jag har inte ansökt om skattejämkning så det kommer bli lite mindre, men det mesta kommer tillbaka innan midsommar iallafall.
Läskigt att deklarera, eller okej inte läskigt men ovanligt. Jag har aldrig behövt göra det förr eftersom jag inte har behövt betala skatt men det har jag gjort i år. Passar väldigt bra att jag ska läsa vardagsjuridik i skolan nästa termin, då lär man sig bland annat att deklarera.

Avbokade Egypten

Skrivet 2008-11-03 @ 18:55:21
Jag och Sebbe avbokade resan till Egypten. För att boka om den, haha där lurade jag er. Nej men vi kom på att förra året så missade vi ju midsommarafton och nu bokade vi ju exakt samma datum. Så vi bokade om resan från den 14 juni till den 7 juni. Tre dagar efter studenten så det blir lite tajt men det är okej, då blir veckan i egypten den tid när jag kan koppla bort skolan helt, jag har gått ut gymnasiet.
Det är rätt bra att jag åker i början av juni för då har jag en bra anledning till att inte åka till hultsfred som endel av mina kompisar kommer vilja ha med mig på. Jag tror inte att festivaler är något för mig, att supa dygnet runt i flera dagar är inte min grej och dessutom så är det inte min favoritmusik som spelas på sånnadär festivaler.

Vad hände?

Skrivet 2008-11-03 @ 16:53:36
Sorry att jag inte skriver men det finns en förklaring.
Det började med att jag var på maskerad i lördags och helt plötsligt blev jag väldigt full... eller något, det var jättekonstigt för helt plötsligt så kunde jag typ inte prata, jag kunde inte forma ord. Sebbe kom iallafall och hämtade mig och jag började spy på vägen hem (i en påse). Jag var skiträdd för jag var liksom så medveten om vad som hände men jag kunde inte ens kontrollera min tunga. Det kändes som om jag skulle dö, jag ville åka till sjukhus.
Sen kommer jag ihåg att jag somnade efter att ha spytt en omgång till hemma. På morgonen berättade Sebbe att det inte slutade där, jag hade spytt ända til halv sex på morgonen och vi kom liksom hem vid två.
Skitkonstigt... och så mycket hade jag inte ens druckit och ingen förstår hur jag kunde spy så mycket, det borde ju tagit slut.
Igår hade jag någon konstig bakfylla och låg i sängen hela dagen. Jag har vart riktigt bakis en gång och det här kändes inte alls som det... jag var mest yr och seg.
Igår kväll blev det bättre och jag mådde ganska bra.
Idag skulle jag gå till skolan men nej, jag ligger fortfarande i sängen. Jag mår illa, har ont i magen och är sjukt hungrig men jag kan inte äta, jag får kväljningar bara jag försöker stoppa in något i munnen.

Helt ärligt så vet jag inte vad som händer, varför jag mår som jag mår. Pappa tror att jag har blivit drogad på något sätt men jag har svårt att tro det. Mamma frågade på telefon idag om jag ville åka till sjukhus för att se om det är något speciellt men jag är inte så sugen på det.
Men jag kommer nog ta det lite lugnt med bloggandet tills jag mår bättre... förhoppningsvis imorgon!
RSS 2.0