Finmiddag tack vare Richard

Skrivet 2008-05-13 @ 14:47:36

Igår hade jag och Sebbe ettårsdag och därför käkade vi på resturang på kvällen. Vi hade bokat bord på Grill, resturangen alltså och inte någon gatugrill. Det har blivit lite missfötstånd mellan mig och mina polare när vi har snackat om det där, vi kommer från kista vi vet inte vad Grill är för resturang! Men nu vet jag iallafall eftersom vi var där igår, hehe. Jag och Sebbe måste ha sett ut som värsta outsiders när vi var där för ingen av oss har vart på en såndär fin resturang förut så vi satt mest och stirrade på allt och alla runtomkring. När vi gick till garderoben för att lämna in våra jackor så gick vi förbi Sebbes polare Richard som jobbar där, han hade sin egna lilla kockavdelning där. I hans lilla hörna så grillades ett lamm, det roteringsgrillades men man såg inte att det var ett lamm, man såg bara att det var ett djur av något slag. Stackars lamm, jag klarar inte av att äta lamm av någon anledning.. det känns bara fel.
Vi fick ett bord precis vid Richard och då sa han att det var ett dåligt bord och så förvann han iväg för att fixa ett bättre bord. Några sekunder senare kom hon som tilldelat oss bordet och sa att vi skulle få ett annat bord istället. De har som små olika avdelningar med olika teman inne i resturangen och vi fikc gå till en avdelning med mycket guldfärgat, takkronor och speglar, ascool inredning tycker jag. Sen märkte vi att Richard hade snackat med folket på resturangen för någon minut senare kom en tjej och ställde ner två champagneglas på vårat bord med ett brett leende. Då blev vi lite chockade men vi antog direkt att det var Richard som låg bakom det där. Sen satte vi ossoch kollade igenom menyn och då kom en kille dit med ett fat med fyra sånadär salta kex med massa grejer på, Richard som vart i farten igen. Vi hade ingen aning om vad det var på kexen så det var bara att chansa och se glad ut. Men det var gott!
Sen beställde vi varmrätter, jag tog majskyckling och Sebbe tog Oxfilé (sovlaki). Till maten tog vi alkoholfritt vitt vin. Det var mest för att jag ska ta det lugnt med alkohol ett tag nu för att min magkatarr har kommit tillbaka. Så sebbe tog också det för att hålla mig sällskap på den nyktra sidan om man säger så. Det var faktiskt jättegott med alkoholfritt vin, det kommer jag garanterat att köpa igen! Sen kom maten och det tyckte jag var skitkul för Sebbe fick en stor tallrik med sallad och sen hängde de Oxfilén som satt på ett grillspett över hans tallrik, det såg så fult ut! Och sen kom min majskyckling, en kille kom med en stor runt tallrik med olika skålar med såser, sallad, bröd, ris osv. Min första tanke var "jäklar vad med mat, hur ska jag orka det här!?" och så säger han när han ställer ner den stora tallriken "Här har du tillbehören" och sen ställde han fram som en liten grill med kycklingen på. Alldeles för mycket mat för mig! Men jag åt så mycket jag orkade och det smakade bra, men kolet i den där grillen började ryka ibland så det kändes som att sitta bredvid en majbrasa, haha!
När det tillslut var dags för att gå och vi hade bett om notan så hade tjejen med sig två små skålar också och sa "Ni ska få lite hallonsorbet också :)" Richard igen, haha snacka om en lyxig kväll för oss. Sen lämnade vi 75 kronor i dricks och det hela, inklusive dricksen, gick på 600:-. Det hade blivit en lite dyrare historia om vi hade betalat själva för champagne, tilltugg och efterrätt. Och precis innan vi skulle gå från bordet så kom Richard och snackade lite med oss. Jag fick veta att det där jag tyckte var gott på kexet var anklever, hade jag vetat det innan hade jag aldrig käkat det :P
Men jag får lov att tacka Richard så mycket, han gjorde ju min och Sebbes ettårsdag lite speciell om man kände så. Gud vad jag kände mig lyxig igår, inte alls lika lyxig som nu när jag sitter här med en flottig pizzakartong bredvid mig, haha.
Tog en muppig bild på Sebbe men det var så pinsamt att sitta där med mobilen i högsta hugg så det blev inga fler än så, och jag använda inte blixten heller.. då hade jag skämt ut mig.

Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0