Körsbärs-joggen

Skrivet 2008-05-14 @ 21:58:23

Då var årets THG-jogg avklarad. Nästa år ska jag se till att inte vara sjuk eller skadad så att jag kan springa. Jag och Karro gick hela loppet idag eftersom jag är dunderförkyld och håller på att få benhinneinflammation och Karro är superallergisk mot pollen så hon får inte ansträngs sig fysiskt utomhus förrens pollensäsongen är över.
Starten var precis lika mobbad som jag trodde, de hade gjort som en liten hage runt startfältet där alla elever stod och väntade på startskottet i sina röda THG-tröjor. Jag ställde mig utanför den där avspärrningen med Karro när startskottet gick eftersom våran klass hade ställt sig längst fram, hade ju blivit ihjältrampad om man stått framför alla körsbär när starten gick. Grädden på moset med den här starten var att det var journalister där och fotade starten eftersom skolan gått ut med ett pressmeddelande om loppet. Tänk om det kommer med i någon tidning!
Jag och Karro powerwalkade hela vägen så vi var ju helt slut när vi kom i mål efter en timme och 20 minuters intensivt promenerande. Och så fick jag ont i knäna av att stampa mig fram på asfalten i min tygskor. Vi kom i mål samtidigt som många som både promenerat och sprungit, pinsamt för dem säger jag bara!
Ungefär halvvägs så gick två andra killar från skolan framför oss... en utländsk kille med världens back-slick och en svensk kille som såg rätt töntig hår med blont hår som var längre än axlarna och stod åt alla håll, typiska EC elever, de är alltid lite udda :) Men den där "coolingen" med flottigt hår vände sig om helt oväntat mot mig och Karro och sa "Hej tjejer ;)" och vi tittade tillbaka och trycktre fram ett frågande "eeh... hej?" och så försökte han ge oss en charmig blick och frågade hur läget var. BIG NO-NO på att ragga på THG-joggen! Vi bara kollade på varandra med förvirrade blickar och då ökade vi tempot ytterligare så att vi kom förbi de där killarna och kom långt före dem.
Lite senare blev vi stoppade av två gubbar "Ursäkta, vad står THG för egentligen?" och sen fortsatte vi gå när jag berättat att det står för Thorildsplans gymnasium och gubbarna log, alla gubbar tycker typ om THG eftersom det var ett typiskt killgymnasium förr i tiden.
Den sista händelsen var ett dagis som hade picknick på en gräsmatta och när vi gick förbi så började de skrika "Heja tjejerna! Kom igen! heja heja!" jättesöta! Men sen när de märkte att vi faktiskt inte sprang så började de skrika "Men spring då! Kom igen, SPRING!" ... snorungar, haha.

Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0