Jag kan inte finska!

Skrivet 2008-06-07 @ 22:41:58
Ojoj nu är jag riktigt trött.. det har vart fullt upp i tre dagar nu och energin är på noll. Kom hem från Mitras studentmottagning ungefär 20.30 och jag stupade i sängen direkt, sen ringde zandra och väckte mig en halvtimme senare för jag skulle lämna en plattång till henne som Sebbe köpt med rabatt på sitt jobb.
Det var asmycket folk på Mitras mottagning, det var drop-in så det kom och gick folk hela tiden kändes det som. Det var mest eftersom många av hennes släktingar från Finland var där och sen kom alla hennes föräldrars kompisar känns det som, snacka om att hon fick många presenter! När vi som var polare till mitra satt ute och snackade i solen så kom plötsligt jasmine från laget in på tomten och hälsade glatt på alla och jag och AnnaMaria blev värsta chockade. Mitra visste inte att hon spelade i vårat lag och vi visste inte att hon kände Mitra så det blev lite förvirrat några sekunder. Men deras föräldrar är tydligen jättetajta. Mitras pappa är från Iran och hennes mamma från Finland så alla där på mottagningen pratade persiska eller finska, jag kände mig helt lost under hela mottagningen! Folk kom fram och frågade på finlandssvenska om jag pratade finska men det gjorde jag ju inte så vi hade inte så mycket att säga varandra. Även de som kunde svenska pratade finska med alla andra så jag bara satt där som ett fån och såg glad ut. Det var några barn där också som inte kunde svenska och den minsta fattade ju inte att jag inte förstod honom men han sa bara "kato!" hela tiden och det betyder tydligen "titta" (det uttalades kato men det stavas förmodligen inte så) så jag behövde bara sitta och flina och titta på honom när han lekte med en vattenballong.. Men jag lärde mig lite nya ord på finska iallafall... men nu kommer jag inte ihåg dem eftersom jag har åkt hem till min svenska familj och har förträngt skräckupplevelsen! Haha. Men när Mitra pratade med sin kusin så förstod jag en mening hon sa, hon berättade att AnnaMaria också pratade finska. Fast det var itne så svårt för jag hörde AnnaMarias namn och sen soumen någonting och då kopplade jag ihop att hon sa att AnnaMaria också pratade finska och det var tydligen rätt. Så woho tusen poäng itll mig för att jag förstod en mening ikväll!
Efter att ha vart där i 4-5 timmar så åkte jag hem med AnnaMaria och hennes mamma. När jag väl kom hem så somnade jag direkt som sagt... men det är inte så konstigt när man har suttit i en finsk-persisk röra och stekt i solen i fyra timmar. Ikväll ska jag sova väldigt gott.
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0