Mitt orättvisa betyg

Skrivet 2008-06-12 @ 14:17:48
Nu ska jag berätta om kaoset med mitt betyg i Engelska B. Om någon mot förmodan har missat det så har jag min handledare i Engelska som heter Lennart, han och jag har haft våra duster under gymnasiet och han tycker inte om mig bara för att jag säger emot när han förolämpar elever. Det är en lång historia och jag skulle kunna hålla en hel föreläsning om hur illa han beter sig.
Men tillbaka till mitt betyg.. Jag har fått VG- på alla uppsatser och prov som vi har haft under B-kursen, på nationella fick jag VG- på alla delar, alltså VG- på hela nationella totalt. Jag har försökt vara aktiv på lektionerna, jag lyssnar och antecknar alltid men jag är inte den som skriker efter att få läsa högt för hela klassen. Men när han ställer frågor så räcker jag upp handen så ofta jag kan. Jag fick G i slutbetyg. Egentligen vill jag inte jämföra mig med andra elever men nu gör jag det ändå, i klassen så har några legat på IG hela året och sen fick de G på nationella, då fick de G i betyg. En annan som har legat på MVG hela året men fick VG på nationella fick MVG i slutbetyg. Varför får jag G!? Det där betyget har jag fått bara för att han inte tycker om mig, det är så orättvist! Jag var och pratade med den biträdande rektorn och frågade hur man kan överklaga men den regeln som säger att man får överklaga är borttagen, så det finns ingenting jag kan göra. Jag är riktigt frustrerad. På den sista inlämningen kan jag erkänna att jag fick G+ på, men det är den ända. Till och med Julia som pratar engelska hemma fick G+. Anledningen var att innehållet var lite tunnt... språket var perfekt sa ägget. Men det är ju för i helvete en språkkurs vi går!? Vi blir betygsatte på det naturvetenskapliga innehållet i alla andra ämnen, engelskan har väl ändå ingenting med det att göra? Inlämningen gick ut på att vi fick en artikel som vi skulle förstå och sammanfatta. Bara för att Julia la tyngden på de delar i artikeln hon tyckte var relevanta och inte tog med småtjaffset som Lennart tyckte om så fick hon G+... det är fel!
Igår på tunnelbanan satt jag och pratade med Malin och Ingrid om det här och berättade allting. Plötsligt lutade sig en kille i sätesgruppen bredvid oss fram och sa "Ursäkta att jag lägger mig i er diskussion, men sa du verkligen att du har fått VG på det nationella provet och ändå fått G i slutbetyg?" Den där killen gick tydligen en utbildning för att sen utveckla de nationella proven, så det där var hans område liksom. Han tyckte att det var helt fel och sa att jag borde anmäla honom på något sätt, typ tjänstefel eller någonting. Sen frågade han "Får jag fråga varför han inte tycker om dig?" och så berättade jag att Lennart brukar förolämpa elever när de säger fel och bara för att jag säger att det är fel att göra sådär så tycker han inte om mig. Killen tyckte att det lät helt sjukt och sa att det där verkligen är fel. Jag blev verkligen jätteglad över att någon äntligen brydde sig om situationen och sa något annat än "det finns tyvärr ingenting att göra..", och det var liksom en främmande kille på tunnelbanan! Sen frågade han vilken skola jag gick på och vad läraren hette och så sa han "Bra, då kan jag använda honom i mina föreläsningar som ett exempel på en dålig lärare!" HALLELUJA!
Jag ska försöka kontakta någon på skolverket och höra vad de har att säga om saken... är det någon annan som har någon tips om hur jag ska göra?


Om du har missat alla andra skumma saker som Lennart har gjort så kan du söka här till vänster på följande blogginlägg:
äggets kommentar
utvecklingssamtalet med ägget
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0