Turkiskt bad

Skrivet 2008-06-24 @ 14:51:20

När vi var i turkiet så var vi självklart tvugna att testa på turkiskt bad. De hade ett turkiskt bad på hotellet och en gubbe från hotellet försökte ragga upp oss på stranden och han pratade lite svenska "För bara 20 Euro per person, mycket bra pris. Huden efter, mycket fin. Det är mjuk temperatur i vissa delar. Mycket fin hud." Men när vi var på shoppingrunda så erbjöd killen som raggade upp oss till partybåten också turkiskt bad men då för 150:- per person så det var lite billigare. Det turkiska badet på hotellet var inte helt riktigt, eller asså det var i en liten lokal någonstans i hotellet men den där andra killen erbjöd oss ett riktigt bad precis utanför Alanya, ett riktigt Hamam som det heter. Det var som sagt ett riktigt turkiskt bad så det låg under jorden. De som jobbade där kunde inte engelska så det var väldigt mycket gestikulerande. I kassan fick vi varsin hamamduk som är som ett skynke i rött som man skulle linda runt kroppen. Sen kom en tjej och visade in oss i omklänningsrummet, hon kunde inte engelska så hon log och tog tag i min handled och ledde in mig i ett litet omklädningsrum där en tysk tjej och två andra som pratade engelska var. Den turkiska tjejen stod och studerade oss i det lilla omklädningsrummet när vi bytte om utan att säga ett ord, lite läskigt. Jag stoppade in mina flip-flop i skåpet och då smög hon fram och tog ut dem och la de framför mina fötter så jag förstod att jag skulle ha dem på mig. Tyskan hade klackskor så hon pekade några speciella tofflor som stod över varje skåp och frågade "Use this?" och turkiskan nickade och la även dem framför hennes fötter. Sen lindade hon in oss i hamamdukarna och ledde oss ut till en bastu. Tack och lov så kom Sebbe samtidigt, vi blev lite oroliga över att hela badet hade olika delar för killar och tjejer.
Det turkiska badet började med 15 minuter i en bastu, det var helt sjukt vad svetten rann! Alla satt där inne och bara stirrade på allt svett som rann längs deras kroppar, det var inte normalt. Sen blev det några minuter i en liten pool med kallt vatten, jätteskönt efter den där bastun måste jag säga. Nästa stopp var en ångbastu, det var menthol i luften så det sved lite i ögonen i början men det var skönt för andningen för jag får alltid problem med andningen när jag bastar så den där mentholen gjorde susen. Efter det hoppade vi ner i en jacuzzi med svalt vatten. När vi satt i jacuzzin så gick strömmen, nätet blir överbelastat lite då och då i turkiet men avbrötten varar ara några minuter. Det var ganska läskigt eftersom vi var under jord så det blev ju helt kolsvart och de som satt i bastun då fick ju lite panik. En som jobbade där tände ett ljus och gick runt till alla och skrattade lite. Efter jacuzzin så var det lerbad! Det var som en liten grotta med smutsigt vatten och så fanns det en fontän med lera i botten så vi kletade in oss med lera. Det är något som jag alltid har velat göra, bara go nuts med lera liksom... asroligt! Sen var det svårt att få bort leran eftersom duscharna inte hade någon sprutt alls. Sen kom vi in i ett rum med ett stort fönster i taket som solen lyste in igenom och gjorde rummet ganska varmt. Det var som en plattform av marmor i mitten av rummet som vi fick lägga oss på. Efter ett tag så kom det in massa turkar med peelingvantar på sig och skraubbade oss. Det gjorde skitont! De var värsta hårdhända med den där vanten som kändes som grovt sandpapper. När man satte sig upp sen så var det ju lösa hudrester över hela kroppen, euw! Sen hällde de vatten över oss så att huden försvann och sen var det dags att gå vidare till nästa "station". Nästa grej gick ut på att de hällde nått skum på oss och masserade in det lite. Man låg på en bänk av marmor och så tog tjejen som gjorde på mig i mina händer och satte mig upp och då satt jag längst ut på bänken. Jag skulle tydligen sitta längst in då och istället för att teckna åt mig att flytta in så tog hon tag i mig och puttade iväg mig så jag gled in till väggen på den hala marmor bänken, det var jätteroligt så jag kunde inte hålla mig ifrån att skratta. Tjejen innan var tyskan och hon skrattade också massa när de gjorde sådär. Sen fick man sätta sig och köpa någon dricka i väntan på massage med olja. Massagen var lite läskig för massörskan pratade inte heller engelska och så skulle tydligen min bikinitopp av så hon bara tog av den utan förvarning... kändes lite obehagligt men det var ju iallafall en hon, hehe. Efter massagen kom turkiskan och tog tag i min handled igen och ledde mit till omklädningsrummet så att jag fick byta om. Sen fick vi babylen hud och fic färg lite snabbare.
Hittade en bild från hotellets bad på nätet på ett såntdär peelingrum med den där marmorplattformen. Hade ju inte med min kamera dit, den hade ju blivit så fuktskadad!

Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0