Rasolycka i Kista

Skrivet 2008-07-16 @ 00:28:00
Halv fem idag tappade en lyftkran en stor balk utanför Kista gallera där de håller på att bygga ut. Alla tidningar skriver om ett broras men det är ingen bro som har rasat och jag fattar inte hur de kan ha missat det. De håller på att bygga ut Kista galleria och ett våningsplan som går ut över en väg rasade. Utbyggnaden ligger bredvid en gångbro och den står kvar och journalisterna stod förmodligen på bron när de fotade olyckplatsen så jag förstår inte hur det kunde bli så fel. Balken som lyftkranen tappade störtade hela byggplatsen och stora betongblock landade olyckligtvis på en förbipasserande bil och föraren dog. Två andra blev förda till sjukhus och några byggarbetare (speciellt han som satt i kranen) blev chockskadade.
Jag hörde på jobbet en halvtimme efter att det hade hänt att några av gubbarna satt och pratade om det i lunchrummet och kort där efter fick jag ett sms av mamma som bekräftade att det hade hänt. Hon förklarade vart det var någonstans och då blev jag lite orolig över att min lillebror hade skadats för han brukar vara i Kista. Fick sen veta att han hade vart ungefär 50 meter från olyckplatsen och åkt skateboard med sina kompisar men de lämnade platsen bara några få minuter innan det hände. Så fort de hörde att det hade hänt åkte de tillbaka och såg hur allt hade rasat.
Då tänkte jag "Tack och lov att det inte var någon ur min familj som dog".... men personen som satt i bilen har ju också familj.. så någon familj förlorade idag en medlem, kanske en förälder eller ett syskon. Och personen dog för en så onödig sak, för att en snubbe tappade en balk, för att de inte hade stängt av gatan som gick under bygget. Min lillebror berättade att balken hade hamnat precis i mitten på bilen... det handlade alltså bara om sekunder. Hade han åkt hemmifrån fem sekunder tidigare eller kört 2 km/h snabbare så hade han klarat sig.
Jag tror inte att allt i världen har en mening... Den som tror det kan ju försöka förklara meningen med det som hände idag.
Jag sörjer med den avlidnes anhöriga och jag hoppas att de två som hamnade på sjukhus med allvarliga skador överlever.Läs mer om olyckan >här< och >här<
Kommentarer
Postat av: hbz

snälla skriv inte fakta fel. det var inte kranen som tappade ett håldäck utan konstruktionen som gav vika.hbz

2008-07-20 @ 20:06:10
Postat av: Sandra Ingel

Kära vän, hade du läst lite längre innan du skrev din kommentar så hade du upptäckt att jag tog tillbaka det jag skrev. Tidningarna säger olika saker och min familj en annan så jag har ingen aning om vad som hände.

2008-07-21 @ 00:34:11
URL: http://sandratheman.blogg.se/

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0