Jag tycker att passagerarna ska strejka!

Skrivet 2008-07-04 @ 13:07:42
Är det någon som har drabbats av buss-strejken? Det har inte jag.. eller jo bussen från västra skogen till postterminalen går inte men det tar bara 7 minuter att gå så det brukar jag göra ändå. Det är väl bara när man ska hem på kvällen som det kan vara trevligt att åka buss men sak samma, vi har sällskap allihopa så det är lugn. Blev ju lite nervös när strejken skulle börja för en tjej på jobbet, Pegita, berättade att en tjej som jobbade där på vintern blev våldtagen på vägen upp till västra skogen. Efter det sattes det upp lampor längs den väg som vi går.
Jag tycker nästan att det är lite skönt att det är strejk för då är det inga högljudda bussar som brummar förbi mitt hus och väcker mig på morgonen. Men det är ju väldigt jobbigt för många på jobbet att komma dit eftersom de måste gå långa sträckor för att komma till tunnelbanan/pendeln.
Men nu när busschaufförerna strejkar så borde vi som åker med SL strejka när bussarna börjar köra igen. Har ni hört att man kan få böter om man inte har säkerhetsbältet på sig på bussen? Om det finns bälten så måste man använda dem. Om det kommer en kontrollant på bussen och ser att man inte har bältet på sig får man 1400:- i böter (är osäker på summan men det är över tusenlappen iallafall). En på jobbet berättade om en kompis som gick på bussen och så gick det en kontrollant bakom honom och så satte sig killen ner och innan han ens hade hunnit sätta på sig bältet så fick han böter, helt sjukt. SL börjar bli pinsamt, de försöker dra in pengar på alla möjliga sjuka sätt. Och hur många har blivit informerade om att man få böter om man inte använder bältet på bussen? Jag fick höra det av mamma som hörde det av en kollega. Jag tycker att det är jättefult att springa runt och ge folk böter när de inte ens har informerat om det.
Kommentarer
Postat av: Anonym

skyll ej strejekn på bussförarna är ej deras fel

dom har verjkligen usla förhållanden när det gäller jobbtider och sånt!!håller med dig helt och hållet när det gäller böter dom borde lägga tid på andra grejer som att få stop alla förseningar som det blir typ varje dag!!;)

2008-07-04 @ 17:42:08

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0