Skandal, de drack öl!

Skrivet 2008-08-17 @ 14:55:06
Var på ICA nyss och köpte onyttiga saker till Sebbe och en aftonbladet. Dagens stora nyhet är de svenska OS-simmarna som drack öl iförda den svenska träningsoverallen när de tittade på tennisfinalen. Tillslut kom den svenska sportchefen och kastade ut dem från arenan för att "det inte såg så bra ut". Det är förbjudet att dricka alkohol i Sverigekläderna men det verkade inte simmarna veta. De sa att de skrivit under ett kontrakt men de tyckte inte att regeln om alkohol var lika glasklar som ledningen påstår att den är.
Journalisten som intervjuade dem frågade sportchefen om han inte förstod att de tog en öl eller två nu när OS var över för deras del och han frågade om det var fel att dricka öl när man hejade på Sverige. Och sportchefen tyckte att det var helt oacceptabelt.
En annan kvinnlig journalist skrev en artikel bredvid det stora uppslaget och rubriken var "Barnen fick se sina idoler dricka öl på tv" och så är hon skitförbannad i hela artikeln. Herregud spelar det någon roll om de drack öl!? Alla barn har väl sett sina föräldrar dricka öl eller vin någongång och de blir ju inte skadade av det. Och barn ser väl mer upp till sina föräldrar än till en OS simmare. Och varför blir det en så stor grej över att de drack varsinn öl, bara för att någon håller i en öl så betyder det inte att de är alkolister eller alkoholförgiftade en timme senare. Det kanske är bra att de drack öl så att folk ser att de också är människor, att de också kopplar av ibland och unnar sig en öl och inte bara lever på morötter och bananer.
Jag förstår att de blev iväg skickade eftersom man inte får dricka alkohol med Sverigekläderna, det är samma sak när vi har våra fotbollsoveraller på oss... då representerar vi vårat lag och våran klubb så det är väl inte så smart att råna en bank eller svepa en sjuttis på torget med de kläderna. Men varför blir det värsta grejen där man drar in press, skattebetalare, förebilder m.m. Det som folk verkar tycka är värst är att de satt på VIP läktaren med aktiva OS deltagare, att de drack öl där idrottare och sponsorer syntes.
Allvarligt talat så förstår jag inte, det är bara så löjligt.

Artikel på aftonbladet
Artikel: "Barnen fick se sina idoler dricka öl på tv"
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0