Bli blodgivare med mig!

Skrivet 2008-08-24 @ 00:49:32

Jag vill bli blodgivare, men jag vill ha någon att gå med. Man tappas på 4,5 dl blod och det tar typ tio minuter och efteråt ska man ta det lite lugnt, kanske ta en fika. Det hela tar ungefär en halvtimme och tänk att den halvtimmen kan hjälpa någon annan. Jag tycker om att göra saker som hjälper andra och att ge blod är ett väldigt bra sätt att hjälpa andra på. Man måste vara mellan 18 och 60 år och frisk för att kunna ge blod. Sen finns med massa andra regler om man har vart i t ex ett malariaområde, om man har en ny sexpartner, blivit tatuerad/piercad, fött barn, opererats. Men i de flesta fall så får man ge blod efter en viss tids väntan.
Homosexuella män får inte ge blod, om en man har haft sex med en annan man så får han inte ge blod. Hittade en killes blogg som skrev om hur diskriminerande det är och att sjukvården anser att "bögblod är smittat".
Riktigt töntig kille tycker jag. Om man har HIV får man absolut inte ge blod och risken för att få HIV är större vid analsex och homosexuella män är väl de som gör sånt mest. De testar allt blod för HIV men det kan vara svårt att upptäcka smittan i blodet om någon precis har fått det, då är det väl självklart att man utesluter en stor "smittogrupp". Jag kanske bör tillägga att jag inte har någonting emot homosexuella. Men jag tycker att det är onödigt när folk protesterar för allting, det är samma sak som att t ex prostituerade inte får ge blod, ska folk börja argumentera mot det också "Ni diskriminerar folk för deras val av yrke!". Haha okej inte alls samma sak men ni kanske förstår vad jag menar.

Men jag vill börja ge blod, vill någon göra det med mig?
Här är en länk till geblod.nu där du kan läsa reglerna för blodgivning: http://www.geblod.nu/general.aspx?PageId=6

Kommentarer
Postat av: malla

hej du. De finns i fridhemsplan. Jag var där i april, men man måste typ registrera sig och testas först. Jag gjorde det med hade inte mitt leg med mig så de blev aldrig nått. Så glöm inte id kortet;)Jag kan haka:P

2008-08-24 @ 18:20:15
URL: http://mallsaan.blogg.se/
Postat av: Angeline

Bra Sandra :D !

Jag är redan blodgivare, du får mer än gärna följa med mig :)

2008-08-28 @ 22:57:42

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0