pH värdet

Skrivet 2008-04-21 @ 16:59:51
Mitt inlägg om pH värdet i munnen för rökare och snusare fick väldigt många kommentarer. Många skrev att det jag sa inte alls stämde och så sa de att jag inte verkade vet aås mycket om tobak, men men alla håller inte alltid med. Men en kille född 91 skrev låånga kommentarer på playahead och här är en av kommentarerna: "Normalt är pH-värdet i munnen 7. Ifall du kollar på en ph-värde färgskala så ser du att Roxner har ca 7 i påvärde (bäst). Emily ser ut att ha 5. Du och Sonya har lägst ph värde ni ser ut att ha runt 4?. Ifall du har sett Extras reklam så vet du att när ph-värdet i munnen är lågt så bildas det syreattacker mot tänderna som gör att man kan få hål. Slutsats: De 2 som använde tobaksprodukter hade bäst ph-värde i munnen."
Visst låter han smart? Men nu tänker jag låta ännu smartare. Den lilla lodisen rättar sig efter BTB eller den pH skala som man lär sig i typ högstadiet. Indikatorn som vi har använt här är lackmus papper och den kan ge många olika färger och inte bara blå,grön och gul som BTB kan. Och så skulle jag nog märka om jag hade pH 4 i munnen, och alla icke rökare i sverige skulle ju ha gigantiska problem om vi nu skulle ha så lågt pH värde i munnen trots att vi sköter oss. Syreattack 24/7 på den större delen av Sveriges befolkning säger jag bara!
Men nu har jag fotat pH skalan för lackmuspappret, bilden blev rätt dålig eftersom det vardåligt ljus i klassrummet men jag kan säga att jag och sonya hade pH värde 7 (neutralt) och roxner hade någonting mellan 8 och 9. Emilys fanns det ingen egen färg för så det var väl aning basiskt, typ 7,5 eller någonting.
Palla att jag alltid ska göra en stor grej av allting och förklara mig så noggrant, men jag blir lite irriterad när folk inte ens tror att jag klarar av en pH skala, jag går faktiskt natur! Och jag läser tre ämnen som man kan hålla på med pH i; Kemi A&B, Mikrobiologi och Biologi A&B.

image68
Kommentarer
Postat av: Ursäkta men ville bara säga att anledningen till att ph värdet var högre hos snusarna beror på att snus inte fräter som en syra utan som en bas (lut är ett bra exempel) och att få en bas i munnen är minst lika skadligt som en syra.

2012-03-22 @ 21:15:36
Postat av: Oj, fick inte plats med allt. I allafall är pHvärdet 9 i munnen inte något imponerande då det motsvarar pH värdet 5. Ett högt pH värde är inte något bra då det bör ligga så nära 7 som möjligt

2012-03-22 @ 21:19:40

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0