Jag är ett halvt mellanbarn

Skrivet 2008-04-18 @ 17:01:57
Min lillebror fyller 16 år idag, ingenting som märks här hemma. Jag frågade mamma igår om jag verkligen var tvungen att gå upp och sjugna för honom på morgonen när jag för en gångs skull hade sovmorgon så jag slapp göra det. Det står en liten minitårta i kylen som jag vill att de ska öppna bara för att jag vill ha! Min födelsedag överglänste ju Patrick så nu är det ingen som orkar uppvakta honom. Men det är rätt åt honom för han får alltid mer uppmärksamhet än vad jag får. Pappa har ju ett barn från ett tidigare förhållande, min storebror, och därför är jag ju hans mellanbarn, och man brukar ju säga att mellanbarnen blir bortglömda. Känns faktiskt lite så, och jag är ju ett halvt mellanbarn, hehe. När Patrick ska köpa nånting så får han jättemycket respons från mina föräldrar, som nu t ex så sparar han pengar till en platt-tv och ina föräldrar är jätteintresserade och stöttande. På påsklovet var de till och med iväg och kollade på olika tv apparater trots att Patirck bara har ngefär 6000:- och en TV kostar mycket mer. Jag håller på och sparar till en dator och jag tänker köpa en hyfsat billig dator och det saknas bara 1000-2000:-, sen har jag råd med en dator. Men så fort jag nämner det för mina föräldrar säger de saker som "Men Sandra, när hade du tänkt få de pengarna då?" De är jätte negativa! Jag ska ju faktiskt jobba i sommar så jag får ju massa pengar då och sen så får jag ju studiebidrag en gång i månaden. De tror att det är helt omöjligt för mig att få ihop de pengarna bara för att jag inte månadssparar som in bror. Jag sparar alla pengar jag får typ på julafton och in födelsedag medan min bror sparar nån hundring i månaden, alltså är han deras favorit. Så här är det så fort han ska köpa ett tv-spel, då är mamma och pappa väldigt insatta.
Men det jag vill komma fram till är att nu får jag stå i rampljuset lite när jag fyllt 18. Och när min bror fyller 18 så fyller jag 20 två veckor innan och jag ska se till att det överglänser hans 18årsdag!
Han fick förresten ett par Björn Borg kallingar av mig i födelsedagspresent, den presenten var dyrare än den jag fick av honom. Jag fick en förbannad spargris för 70:- på min 18 års dag!
Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0