Bli av med din akne

Skrivet 2008-04-21 @ 16:37:15
Nu tänker jag skriva om det där som inte så många pratar om, finnar! Alla har liksom inte den där perfekta hyn som de vill ha och det är bara kändisarna som har sina egna smiköser som täcker över allt det där. Jag har själv haft akne, det började i slutet av mellanstadiet och sen fick jag bukt på det först i slutet av ettan. Där emellan har jag haft dåliga och bra hudperioder men aldrig vart helt finnfri. De som inte har finnar tänker typ "men snälla kan de göra nått åt det eller!?" och så tycker de att det är jätteäckligt. Tro mig, det är inte så lätt att få fin hy när det väl har börjat. Dessutom så mår man dålig, jag hade iallafall jättedåligt självförtroende och gick gärna och burrade ner mitt ansikte i en stor halsduk så att nästan bara ögonen syntes. Jag har provat alla möjliga metoder och cremer och nu är jag typ helt fri från akne. Så jag tänkte dela med mig lite nu, berätta vilka cremer jag använt och vad jag rekommenderar.
För det första så hoppas jag att alla tvättar ansiktet morgon och kväll, fast vissa säger att man bara ska tvätta ansiktet en gång om dagen men jag har alltid kört på två gånger. Det gäller att testa sig fram när det gäller ansiktstvätt, vilket märke man ska använda. Jag började med apotekets och sen bytte jag till garnier men jag var inte så nöjd så jag bytte upp mig och började använda Normaderms produkter, de är ganska dyra så jag rekommenderar att man ska testa lite andra märken först och hitta nått som passar bra. När det gäller märken så är det viktigt att man inte köper typ en ansiktsgel från ACO, en ansiktscreme från Nivea och ett rengöringsvatten från loreal, man ska ha allting från samma märke! Detta är för att alla serier är framtagna som en grupp, det är olika ämnen i de olika delarna som sammarbetar med varandra så för att få bästa resultat ska man hitta ett favoritmärke och sen köpa alla ansiktsprodukter i det märket.
Om vi nu går vidare till mediciner så finns det vissa som är receptfria, t ex Basiron. Basiron finns som tvättgel och som en sorts creme och finns i olika styrkor. Börja alltid med Basiron 5% som är den svagaste, om man tar en för stark creme blir man torr och får samma färg som en tomat. Men basiron gör att huden är jättekänslig mot solljus, jag gjorde misstaget att tvätta mgi med basiron i somras och så var det soligt på dagen och då blev jag en riktig tomas och har fått en fläck på kinden som typ inte kan få färg längre. Men det bästa är att gå till läkaren, men inte vårdcentralen för där får du bara en salva som heter Differin och den är inget att rekommendera. Ring en hudläkare och boka en tid, det är tyvärr lång väntetid men de är duktiga på sin grej! Jag kan varmt rekommendera en läkarmottagning i gamla stan på typ munkbrogatan. De vet exakt vad för medicin du bör använda, om du ska använda en speciell creme eller om du kanske ska få tabletter istället, hur som helst så fungerar det. Jag fick den här nya Duac som det stod om i tidningarna och den var sjukt bra!
När man har blivit av med sin akne så kan man ha som små röda prickar i huden, det ser nästan ut som ärr. Det har jag men de har jag fått en annan creme mot, den ska bleka bort prickarna. Läkaren förklarade att det var rester av aknen. De är förresten jättelätta att täcka med lite puder eller foundation.
På tal om smink så är det inte bra att använda när man har akne, det förvärrar det bara. Om man absolut måste ha foundation så ska man ha en som är vattenbaserad, på kicks finns det en sån från märket Clinique. Men den är rätt dyr, kostar ungefär 300:-.
Sol är bra för akne, men; Använd alltid solskyddsfaktor och glöm aldrig att man får sola solarium max var tredje dag!
Och en superviktig grej, köp inte ett dyrt hudvårdskit från nån hemsida som garanterar att du blir av med din akne om du köper deras produkt för typ 1000 spänn och följer instruktionerna, det där är jättekrångligt och så tror jag nog att hudläkare kan mer om såntdär. Och en receptbelagd medicin för typ 99:- är nog bättre än de där lurendrejerierna.
Tror att jag har nämnt det mesta nu.. bara att höra av er om ni har någon fråga!
Mina ansiktsprodukter (men använder inte alla!) :
image67

1. Ansiktscreme utan fett, Normaderm, 169:-
2. Ansiktsvatten, Normaderm, 145:-
3. Ansiktsgel, Normaderm, 155:-
4. Peeling för dagligt bruk, Nivea young, ?
5. Hudcreme för fet hy, Loréal, ?
6. Aknemedicin, Duac, receptbelagd
7. Hudcreme mot blank hy, Vichy,
8. Hudblekning, Skinoren, receptbelagd
9. Aknemedicin, basiron 10%, 119:- (5% kostar 99:-)
10. Peeling, nivea, ?
11. Aknemedicin, Finacea, receptbelagd
12. Tvättgel, Basiron 5%, 129:-
Normadermprodukterna finns endast hos apoteket!

Så sköt om huden nu så slipper du ha så här många ansiktsgrejer i badrumsskåpet!
Kommentarer
Postat av: jacob

jag har fått någon sorts antibiotika utskrivet av min läkare.. ska käka det i 6 månader nu, hoppas verkligen det går över! :p

(har lindrig till måttlig acne)

2008-08-24 @ 21:15:40
Postat av: s

heej där! just nu använder jag normaderm ansiktsgel och normaderm skintonic, det jag ville fråga var om normaderm produkterna har hjälpt din hy? jag har ungefär nu använt det i 13 dagar och jag ser INGEN förändring alls men jag vet att man ska fortsätta med det i 4-6 veckor. det är det första produkten jag använder mot mina finnar. jag har inte så jätte många finnar men jag har på pannan o hakan väldigt mycket och lite ärr på kinderna. så jag hoppas på svar nu . BEHÖVER VERKLIGEN HJÄLP MED MIN DUMMA HY! mår så dåligt av det =( !!!

2011-07-27 @ 17:37:55

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0